Λαχταριστή συνταγή για ελιόψωμο -Λίγα υλικά, τέλεια ιδέα για σνακ

Φωτογραφία: shutterstock

86

To ελιόψωμο είναι η πιο γευστική εκδοχή του απλού ψωμιού που γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Η συνταγή του είναι εύκολη, με λίγα υλικά ενώ το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει σίγουρα, καθώς, εκτός από την υπέροχη μυρωδιά του έχει και τέλεια γεύση.

Το ελιόψωμο μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας σνακ, για το γραφείο ή και για το σχολείο των παιδιών, μιας και τώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία θα ψάχνετε για εύκολες και νόστιμες συνταγές.

Εύκολο ελιόψωμο με λίγα υλικά

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 gr. φρέσκο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ελιές μαύρες
  • 1/2 κουταλιές θυμάρι
  • ½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • Αλάτι/ πιπέρι [ανάλογα τα γούστα σας]

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Στο μπολ προσθέτουμε τις ελιές μας και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στα υλικά το γάλα και ανακατεύουμε σταθερά μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Σε ένα μακρόστενο ταψάκι που έχουμε λαδώσει και έχουμε αλευρώσει ελάχιστα ρίχνουμε τη ζύμη μας, αλείφουμε με ελάχιστο γάλα την επιφάνεια και έπειτα αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Αφήνουμε το ελιόψωμο να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Το αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!