Ένα από τα πιο συχνά ατυχήματα στο μαγείρεμα είναι όταν μαγειρεύουμε ρύζι και καίγεται στον πάτο της κατσαρόλας επειδή εξατμίστηκε γρήγορα το νερό. Αν το αντιληφθείτε νωρίς τότε υπάρχει τρόπος να διορθώσετε το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να το πετάξετε και να αρχίσετε ξανά από το μηδέν.
Το υλικό που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση είναι μια φέτα του τοστ!
Ξεκαπακώστε την κατσαρόλα με το καμμένο ρύζι, βάλτε πάνω στο ρύζι μια φέτα ψωμί του τοστ και καπακώστε και πάλι την κατσαρόλα. Αφήστε για μερικά λεπτά και ανοίξτε το καπάκι. Αφαιρέστε το ψωμί του τοστ και δοκιμάστε το ρύζι σας.
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει αφού το ρύζι σας δεν θα είναι πια καμένο και σίγουρα δεν θα μυρίζει καμένο.
Στο video που ακολουθεί θα διαπιστώσετε ότι όντως λειτουργεί το κόλπο και ότι πρόκειται για μια πολύ εύκολη διαδικασία.