Το ρόδι είναι φρούτο εποχής και σήμερα θα φτιάξεις μια τάρτα που θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

Για την κρέμα θα χρειαστείς

  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 3/4 λίτρα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 φλούδα λεμονιού

Για το ζελέ ροδιού:

  • 600 μλ χυμό ροδιού
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύεις-λιώνεις με τα χέρια
  • Ρίχνεις το αυγό και σιγά -σιγά το γάλα και ζυμώνεις το μίγμα
  • Αν χρειαστεί προσθέτεις γάλα
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλά στα χέρια
  • Σκεπάζεις τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Ανοίγεις φύλλο στο μέγεθος μιας φόρμας
  • Βουτυρώνεις τη φόρμα και τοποθετείς το φύλλο
  • Με ένα πιρούνι το τρυπάς
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και το ψήνεις για 30-40 λεπτά
  • Βγάζεις την τάρτα από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζεις την κρέμα ρίχνοντας το γάλα με τη βανίλια και τη φλούδα λεμονιού σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση
  • Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάς τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το ζεστό γάλα και το μεταφέρεις στην κατσαρόλα
  • Το αφήνεις να βράσεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 5 περίπου λεπτά
  • Αφαιρείς την φλούδα λεμονιού και αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά
  • Το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνεις τον χυμό ροδιού
  • Ρίχνεις την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά
  • Στο μεταξύ βάζεις σε ένα μπολ την ζελατίνα με 4 κουταλιές παγωμένο νερό και την αφήνεις να φουσκώσει όσο βράζει ο χυμός ροδιού
  • Ρίχνεις το ζεστό σιρόπι ροδιού στο μπολ με την ζελατίνα και ανακατεύεις δυνατά και γρήγορα μέχρι να λιώσει
  • Αφήνεις το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει
  • Απλώνεις στην τάρτα την κρέμα και όταν κρυώσεις εντελώς το σιρόπι το ρίχνεις από πάνω
  • Βάζεις την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Προσθέτεις πάνω στην τάρτα ρόδι και σερβίρεις.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!