Το chili con carne είναι μία παραδοσιακή Μεξικάνικη συνταγή ιδανική για την επόμενη συνάντηση με τους φίλους σου τώρα που όλοι επέστρεψαν από τις διακοπές.
Συστατικά
- 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κουτί ντοματάκια, σε κονσέρβα
- χυμό ντομάτας
- 1 κονσέρβα πράσινες καυτερές πιπεριές
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένες φρέσκες πιπεριές
- 1 κ. σ. καυτερό κόκκινο πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνεις λάδι και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά
- Προσθέτεις τον κιμά και την πιπεριά και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα
- Ρίχνεις τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτα, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά σου
- Ανακατεύεις καλά και σκεπάζεις το τηγάνι
- Το αφήνεις να σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία περίπου ώρα
- Προσθέτεις νερό αν χρειάζεται και ανακατεύεις ανά διαστήματα
- 10 λεπτά πριν ετοιμαστεί προσθέτεις τα φασόλια και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα.
- Το σερβίρεις ζεστό.
Κεντρική photo: iStock