Αν αγαπάς τα snacks, μια πάστα από παντζάρι επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί είναι τέλεια ιδέα.
Συστατικά
- 5 μέτρια παντζάρια
- 5 κ.σ. τυρί σε μορφή κρέμας
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- βασιλικό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- παρμεζάνα
- ψιλοκομμένα καρύδια.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις και βράζεις τα παντζάρια σε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό
- Όταν μαλακώσουν τα σουρώνεις και τα κόβεις σε μικρά καρέ
- Τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιείς στο multi
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά τα μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το ελαιόλαδο
- Ανακατεύεις απαλά και το βάζεις στο ψυγείο για μερικές ώρες
- Την απλώνεις επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και απολαμβάνεις προσθέτοντας παρμεζάνα και μερικά λεπτοκομμένα καρύδια.