Υλικά
Μερίδες: 10
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ σοκολάτας από μπαγιάτικο ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό του (πυθμένα και τοιχώματα) με τη 1/2 κούπα ψίχουλα.
- Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε το ψωμί. Αφήνουμε να μουσκέψει και να κρυώσει κι έπειτα το στύβουμε.
- Πετάμε το γάλα και με ένα πιρούνι πιέζουμε το ψωμί να γίνει πολτός. Αφήνουμε στην άκρη.
- Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια με το κακάο σε ψιλά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το κονιάκ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το μουλιασμένο και πολτοποιημένο ψωμί και το κακάο με τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.
Πηγή: Γαστρονόμος
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις