Τα αχλάδια είμαι φρούτο εποχής και μπορείς εκτός από ωμά να τα απολαύσεις ψητά με ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Ένα επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου το weekend.
Συστατικά
- 4-5 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και χωρίς τα κουκούτσια στη μέση που αφαιρείς με ένα μικρό κουτάλι
- 10 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
- 2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 1/4 κούπας μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτυρώνεις ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Τοποθετείς τα αχλάδια στο σκεύος με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω
- Ρίχνεις από πάνω την κανέλα και γεμίζω το κέντρο κάθε αχλαδιού με τους ξηρούς καρπούς και σταφίδες
- Αν σου περισσέψουν τα ρίχνεις γύρω από τα αχλάδια
- Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα ψήνεις για 30 περίπου λεπτά
- Στα 15 λεπτά ανοίγεις το φούρνο και ρίχνεις πάνω από τα αχλάδια το σιρόπι που υπάρχει στο σκεύος.
- Τα σερβίρεις με παγωτό.