Συνταγή για τραγανή και εύκολη μηλόπιτα

16

Η μηλόπιτα είναι λαχταριστή και το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι. Σήμερα θα φτιάξεις πανεύκολα την ωραιότερη και πιο τραγανή.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βούτυρο
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 αυγόΓια τη γέμιση
  • 5 μέτρια κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνει τη φόρμα ή το σκεύος
  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις το βούτυρο και ζυμώνεις το μείγμα με τα χέρια σου
  • Ρίχνεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή
  • Χωρίζεις τη ζύμη σε τρία κομμάτια και αφήνεις το ένα στην άκρη
  • Τα υπόλοιπα δύο τα στρώνεις στο ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά του μέρη
  • Βάζεις τα μήλα στο μπολ ρίχνεις από πάνω το χυμό λεμονιού
  • Τα στραγγίζεις καλά και προσθέτεις τη ζάχαρη και την κανέλα
  • Τα απλώνεις πάνω από τη ζύμη που έχεις στρώσει στο ταψί
  • Τρίβεις τη ζύμη που έχεις κρατήσει στην άκρη πάνω από τα μήλα με προσοχή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
  • Ψήνεις τη μηλόπιτα για μία περίπου ώρα μέχρι να πάρει χρώμα
  • Την βγάζεις από το φούρνο και όταν κρυώσει απλώνεις την άχνη
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!