Το κοτόπουλο είναι πάντα μια καλή ιδέα το weekend και σήμερα θα δημιουργήσει το τέλειο πιάτο με μήλα και μυρωδικά.
Συστατικά
- 6 μπούτια κοτόπουλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια το κοτόπουλο
- Το γυρίζεις για να πάρει χρώμα παντού και προσθέτεις το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό
- Σβήνεις με κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
- Προσθέτεις 1 γλ. ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει για 5-6 λεπτά ενώ προσθέτεις νερό αν χρειαστεί
- Σε ένα τηγάνι λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις τα μήλα
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και σε χαμηλή φωτιά τα ψήνεις για 4 περίπου λεπτά γυρνώντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα και όχι να λιώσουν
- Αφαιρείς το τηγάνι από την εστία και προσθέτεις το γιαούρτι
- Τα ανακατεύεις και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο
- Σερβίρεις με λίγο μαϊντανό από πάνω και μπορείς να το συνοδεύσεις με ρύζι.