Πώς θα ψήσεις κάστανα στο air fryer

33

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ψητά κάστανα; Κανείς. Ας δούμε αναλυτικά πως φτιάχνουμε κάστανα στο air fryer.

Τα κάστανα στο air fryer είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε σπιτικά ψητά κάστανα ακόμα κι αν δεν έχουμε τζάκι ή μπάρμπεκιου. Και σε σύγκριση με το μαγείρεμα στον φούρνο, με το air fryer εξοικονομούμε χρόνο, γιατί ψήνονται σε μόλις ένα τέταρτο.

Το να ψήσετε τα κάστανα στο air fryer είναι πανεύκολο, ειδικά με τη μέθοδο που προτείνουμε.

Αφού τα καθαρίσετε και αφαιρέσετε τυχόν χαλασμένα κάστανα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα κόψετε: Για να το κάνετε αυτό χωρίς να διακινδυνεύσετε να κοπείτε, μην τα κρατάτε στο χέρι σας και μην χρησιμοποιείτε μικρό μαχαίρι.

Μόλις τα κόψετε εδώ είναι ένα μικρό κόλπο για να τα μαλακώσετε πριν τα μαγειρέψετε χωρίς να καταφύγετε σε παρατεταμένο μούλιασμα σε κρύο νερό. Τοποθετούμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά. Σε αυτό το σημείο είμαστε έτοιμοι να τα μαγειρέψουμε. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε απευθείας στον κάδο του air fryer και τα μαγειρεύουμε στους 200°C για 15-16 λεπτά. Θυμηθείτε να τα μετακινήσετε στη μέση του ψησίματος. Και ιδού τα κάστανα μας είναι έτοιμα. Μένει ακόμα ένα μικρό βήμα: μόλις ψηθούν, τα τυλίγουμε σε ένα καθαρό, στεγνό πανί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά. Έτσι θα συγκρατήσουν την υγρασία, δεν θα στεγνώνουν και θα είναι πιο νόστιμα και θα ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα.

Συμβουλή

Το μαγείρεμα κάστανων στο air fryer είναι πολύ απλό, όπως είδαμε, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα λίγα και απλά βήματα. Κόβουμε τη φλούδα αρκετά βαθιά, αλλιώς δεν θα μπορούν να ψηθούν εντελώς μέσα και όταν τα βγάλουμε δεν παραλείπουμε να τα τυλίξουμε στο πανί, γιατί αυτό ακριβώς θα τα κάνει απαλά και νόστιμα. Τα ψητά κάστανα είναι ιδανικά για μετά το δείπνο, συνοδευόμενα ίσως από ένα κρασί ή κάποιο χωνευτικό λικέρ, αλλά είναι επίσης φανταστικά ως σνακ μαζί για παράδειγμα με μια κούπα ζεστή σοκολάτα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!