Αχλάδια Φούρνου με Γκοργκοντζόλα, Μέλι και Κράνμπερις

41
– 4 ώριμα, σφριγηλά αχλάδια, μισά και πυρήνα
– 1/2 κούπα τυρί Gorgonzola, θρυμματισμένο
– 1/4 κούπα αποξηραμένα cranberries, ψιλοκομμένα
– 2 κουταλιές μέλι
– 1 κουταλιά ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα θυμαριού
– Αλάτι και πιπέρι για γεύση
– Προαιρετικά: Ψιλοκομμένα καρύδια για γαρνιτούρα
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 375°F (190°C) .
2. Κόψτε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρέστε τους πυρήνες, δημιουργώντας ένα μικρό πηγάδι σε κάθε μισό .
3. Τακτοποιήστε τα μισά αχλάδια, κομμένα σε ένα πιάτο ψησίματος. Ψιλόβροχο με ελαιόλαδο και γεμίστε το καθένα με crumbles Gorgonzola και ψιλοκομμένα cranberries
4. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να τρυπήσουν τα αχλάδια και να αρχίσει να λιώνει το τυρί .
5. Βγάλε τα αχλάδια από τον φούρνο, ψιλόβροχο μέλι και πασπαλίστε με φρέσκο θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στη γεύση .
6. Για έξτρα τραγανό, προσθέστε πάνω ψιλοκομμένα καρύδια αν θέλετε .
Σερβίρετε ζεστό ως αρωματικό ορεκτικό ή ελαφρύ γλυκό!
Πηγη

Kitchens Diary 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!