Συστατικά:
– 3 μέτριες γλυκοπατάτες
– 1/3 κούπα βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
– 1 κουταλάκι κανέλα
– 1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1/2 κουταλάκι πιπέρι
– 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου, συν 2 επιπλέον κουταλιές
– 1/3 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα
– 1 κουταλάκι θυμάρι
– 1/2 κουταλάκι κανέλα
– 3 oz gorgonzola τυρί, θρυμματισμένο
Οδηγίες:
1. Ξεπλύνετε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε γύρους 1/2 ίντσας, αφήνοντας τη φλούδα ή ξεφλουδίζοντας εάν προτιμάτε .
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 400°F (200°C) .
3. Σε ένα μπολ ανακατέψετε τις φέτες γλυκοπατάτας με το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι για να καλύψετε ομοιόμορφα .
4. Βάλτε τις φέτες σε μία μόνο στρώση σε ένα φύλλο ψησίματος, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Ψήνετε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να τρυπηθούν, όταν τρυπηθούν με πιρούνι (ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος) .
5. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψετε το σιρόπι σφενδάμου, τα ψιλοκομμένα καρύδια, την κανέλα και το θυμάρι .
6. Βγάλε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και απογειώστε κάθε φέτα με περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού μείγματος καρυδιάς-σφενδάμου .
7. Βάλτε τον δίσκο πίσω στο φούρνο για άλλα 8-10 λεπτά για να καραμελωθούν τα toppings .8. Μόλις γίνει, πασπαλίστε τις ζεστές γλυκοπατάτες με θρυμματισμένο τυρί gorgonzola .
9. Σερβίρετε όπως είναι, ή προσθέστε ένα τελευταίο ψιλόβροχο σιρόπι σφενδάμου αν θέλετε!
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις