More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Τι είναι το Comfort Food και γιατί το ψάχνει όλος ο πλανήτης;

    717

    Ο καιρός άρχισε να κρυώνει κι εμείς λαχταράμε φαγητό που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας. Που μας κάνει να νιώθουμε πως μας αγαπούν και μας φροντίζουν, έχουν την οικειότητα των γευστικών μας αναμνήσεων και τη νοστιμιά των πιο αγαπημένων μας πιάτων. Από το γιουβέτσι και τα γιουβαρλάκια, μέχρι την κοτόσουπα και τα σουτζουκάκια οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικά λαχταριστές. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κοκκινιστό, σε ένα παστίτσιο, μια σούπα που αχνίζει ή μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια; Αυτό λοιπόν είναι το Comfort food! Αλλοι το λένε και “φαγάκι της παρηγοριάς”..

    Την πρωτοκαθεδρία στα πιάτα της θαλπωρής κρατούν βέβαια οι σούπες και τα ζυμαρικά. Η κοτόσουπα μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιάτων της θαλπωρής και της αποδίδουμε σχεδόν μαγικές ιδιότητες αφού ένα βαθύ πιάτο αυτής της τόσο δημοφιλούς σούπας μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα σε κάθε περίπτωση. Για την παρασκευή της άλλος προτιμάει το ρύζι και άλλος το κριθαράκι, τον φιδέ ή τον τραχανά. Διαφορετικές σχολές υπάρχουν και στο αυγολέμονο, καθώς όποιοι θέλουν τη σούπα τους πιο αφρισμένη χτυπούν ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, άλλοι προτιμούν ολόκληρα τα αυγά και κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο οι κρόκοι. Σίγουρα, η σούπα θα γίνει γευστική μόνο αν τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν κόκαλο. Σπάνια βάζουμε μόνο φιλέτα – και αυτό μόνο στην περίπτωση που θέλουμε μια γρήγορη σούπα που υπολείπεται σαφώς στη γεύση έναντι της κλασικής.

    Η κοτοσουπα της θαλπωρής – Συνταγή

    Υλικά

      • 1 βιολογικό κοτόπουλο 1,5-1,6 κιλό περίπου
      • 1 δαφνόφυλλο
      • 2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφι)
      • 4-5 κοτσάνια μαϊντανό
      • 200 γρ. ρύζι
      • 1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)
      • 1 κλαδάκι σέλινο
      • 1 ξερό κρεμμύδι
      • 1 σκελίδα σκόρδο
      • 1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο
      • 1 πρέζα κόκκους μαύρο πιπέρι
      • λίγο ανθό αλατιού

    Για το αυγολέμονο

    Ετοιμάζουμε το απόλυτο χειμερινό comfort πιάτo.Η ζεστή κοτόσουπα με μυρωδικά είναι ένα βαθιά νόστιμο πιάτο που μας ζεσταίνει και μας ηρεμεί. Θα πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με κρύο νερό να βράσει μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κοτσάνια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

    Βήμα 2

    Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 45΄-50΄, το αφαιρούμε από τον ζωμό του. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5΄ ώστε να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το κόψουμε σε μικρά κυβάκια.

    Βήμα 3

    Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει.

    Βήμα 4

    Παράλληλα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Βάζουμε τα αυγά, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζουμε ζωμό από τη σούπα μέχρι να πάρει αρκετό ζουμί και να αφρατέψει.

    Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφίες: Studio M

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!