Ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές και ανεβάζουμε διάθεση! Ποτέ δεν είναι νωρίς για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα.
Ενα στεφάνι τυριών θα κερδίσει το χειοκρότημα!
**Συστατικά:**
– 150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί 🧀
– 200γρ. τυρί γκούντα, ψιλοτριμμένο 🧀
– 250g τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 πράσινα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες 🌱
– 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι 🍯
– 35γρ (1/3 φλιτζανιού) πεκάν, ψιλοκομμένα 🌰
– 50 γρ. (1/2 φλιτζάνι) αρακάς γουασάμπι, θρυμματισμένος
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 🌿
– 170 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα 🍇
– 3 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι, καβουρδισμένο
**Διακόσμηση:**
– Φρέσκα μυρωδικά (όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, κλαδάκια φασκόμηλου, φύλλα δάφνης)
**Οδηγίες:**
1. **Συνδυάστε τα τυριά:** Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κατσικίσιο τυρί, το τυρί γκούντα και το τυρί κρέμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
2. **Προσθέστε τα συστατικά:** Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα ασκαλώνια, το μέλι, τα πεκάν, τον αρακά wasabi, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα αποξηραμένα κράνμπερι και το σουσάμι μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
3. **Σχηματίστε στεφάνι:** Σχηματίστε το μείγμα σε σχήμα στεφανιού σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
4. **Καταψύξτε:** Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί.
5. **Διακοσμήστε:** Πριν σερβίρετε, στολίστε το στεφάνι από μπάλες τυριού με φρέσκα μυρωδικά για μια γιορτινή πινελιά.
6. **Σέρβιρε:** Απολαύστε με κράκερ ή φρέσκα λαχανικά στις γιορτινές σας συγκεντρώσεις!
Translated with DeepL.com (free version)