Μεσογειακός κορμός τυριού με ταπενάδα ελιάς
Συστατικά:
– Τυρί κρέμα, μαλακό: 8 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακό
– 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
– 1/4 φλιτζανιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
– 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1/4 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– Κρακεράκια ή φέτες μπαγκέτας για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
1. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το μαλακό τυρί κρέμα, τις ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών και τις πράσινες ελιές, την κάπαρη, τον φρέσκο μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και να ενσωματωθεί πλήρως.
2. Ανακατέψτε τη θρυμματισμένη φέτα και ρίξτε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας για να ενωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
3. Τοποθετήστε ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης σε μια επίπεδη επιφάνεια και βάλτε με κουτάλι το μείγμα ελαιολάδου-τυριού πάνω στη μεμβράνη. Σχηματίστε το σε ένα κούτσουρο.
4. Τυλίξτε το σφιχτά και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
5. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε τον κορμό με επιπλέον φρέσκο μαϊντανό και μερικές ελιές σε φέτες. Σερβίρετε με κράκερ ή φέτες μπαγκέτας.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 2 ώρες
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 15 λεπτά
Kcal: 175 kcal ανά μερίδα
Μερίδες: Μερίδες: 1 μερίδα: 8 μερίδες
Easy Recipes
Translated with DeepL.com