Κουνουπίδι: Διώξτε τη Δυσάρεστη Μυρωδιά από τον Χώρο στο Λεπτό

32

Το κουνουπίδι είναι μια εξαιρετικά υγιεινή τροφή, με πλούσια διατροφική αξία και δυνατότητες να ενταχθεί σε διάφορες συνταγές, κάνοντας τη γεύση του απολαυστική. Ωστόσο, η έντονη και όχι πάντα ευχάριστη μυρωδιά που αφήνει κατά το μαγείρεμα μπορεί να είναι πρόβλημα για το σπίτι σας.

Αν αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από αυτήν τη μυρωδιά, εδώ θα βρείτε εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους.

Προληπτικά μέτρα κατά το βράσιμο

Κατά το μαγείρεμα, μπορείτε να περιορίσετε τη διάχυση της δυσάρεστης μυρωδιάς. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και βουτήξτε το σε ξίδι. Τοποθετήστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ενώ βράζετε το κουνουπίδι. Το ξίδι θα βοηθήσει στη μείωση των ανεπιθύμητων οσμών καθώς απορροφά τις ατμίδες.

Αν δεν έχετε βαμβάκι, υπάρχει μια άλλη απλή λύση: προσθέστε μια φλούδα λεμονιού ή μια φέτα ψωμί μέσα στην κατσαρόλα. Αυτά τα συστατικά θα βοηθήσουν να μετριαστεί η ένταση της μυρωδιάς.

Τι να κάνετε αν η μυρωδιά επιμένει μετά το μαγείρεμα
Ακόμα και αν ξεχάσατε να εφαρμόσετε κάποια από τις παραπάνω μεθόδους κατά το μαγείρεμα, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση και μετά. Ανάψτε το μικρό μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά και, αφού το σβήσετε, ρίξτε στην επιφάνεια του μερικούς κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, το άρωμα του καφέ θα έχει επικρατήσει στον χώρο, εξουδετερώνοντας τη μυρωδιά του κουνουπιδιού.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές, μπορείτε να απολαμβάνετε το κουνουπίδι χωρίς να ανησυχείτε για τις δυσάρεστες οσμές που μπορεί να αφήσει πίσω του!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!