Mac and cheese ή αλλιώς μακαρόνια με τυρί που λατρεύουν τα παιδιά αλλά κι εσύ αφού είναι ότι πιο εύκολο τις μέρες που το πρόγραμμα σου είναι γεμάτο.
Συστατικά
-
1/2 κιλό (ένα πακέτο) ζυμαρικά κατά προτίμηση βίδες
-
5 κ.σ. βούτυρο
-
2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
-
1 ½ lt γάλα
-
6 κ.σ. κορν φλάουρ
- μοσχοκάρυδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις, τα βουτυρώνεις και τα τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζεις την μπεσαμέλ
-
Ρίχνεις το γάλα, το κορν φλάουρ, 2 κ.σ. βούτυρο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέτεις τη μισή ποσότητα από την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύεις
- Απλώνεις την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά
- Προσθέτεις τα τυριά και τα βάζεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα