Γράφει Νένα Ισμυρνόγλου

Πολλά μπορούμε να κάνουμε με αυτό το χειροποίητο σιρόπι πορτοκαλιού. Να περιχύσουμε παγωτό ή γιαούρτι, να το βάλουμε σε κοκτέιλ, να προσθέτουμε μια μικρή δόση στη σάλτσα του κοκκινιστού ή  σε βινεγκρέτ για πράσινες σαλάτες.

Υλικά

Βάρος: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για το σιρόπι πορτοκαλιού, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό με το ξύσμα για 10 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, μέχρι να μείνουν στην κατσαρόλα περίπου 600 ml.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε τον χυμό από λεπτό σουρωτήρι.
  3. Τον ρίχνουμε ξανά στην (καλά καθαρισμένη) κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το μείγμα να κοχλάσει. Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, βράζουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε σκοτεινό ντουλάπι.
  6. Τον χρησιμοποιούμε όπου και το σιρόπι της συνταγής «Ζαχαρωμένες φέτες πορτοκαλιού».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!