25 προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

11

Η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως όλα εξαρτώνται από τις επιλογές, το μεράκι και τη μαστοριά της νοικοκυράς- και των βοηθών- έτσι ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Οι σεφ του Cantina ετοίμασαν τις πιο νόστιμες προτάσεις για την περίσταση. Καλή επιτυχία!

Χοιρινό, μοσχάρι, κυνήγι

mosxaraki-rolo-olivemagazine.gr

Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι
Το ανοίξαμε, το γεμίσαμε με πλούσια γέμιση πράσου και μανιταριών, το τυλίξαμε ρολό και μετά το ψήσαμε περιχυμένο με κονιάκ και λάδι. Αν το προτιμάτε, γίνεται και με χοιρινό κρέας. Όλα είναι θέμα γούστου… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

mosxari rodi psi1

Μοσχαράκι με ρόδια
Στον προβληματισμό τι να μαγειρέψετε για το κυριακάτικο ή ένα γιορτινό τραπέζι όπου θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και πρωτότυπο συνάμα, αυτό το μοσχαράκι σας λύνει τα χέρια, γιατί είναι εξαιρετικά καλόβολο: Μαγειρεύεται και από την προηγούμενη, είναι εύκολο, ασυνήθιστο, πεντανόστιμο και ταυτόχρονα παραδοσιακά ελληνικό, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

mosxaraki-me-damaskina-IMG_0142

Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ
Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός μοσχαριού και δαμάσκηνων δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

kouneli-sti-gastra

Κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά
Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι σας γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

kouneli-me-petimezi-olivemagazine.gr

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί
Το μαρινάρισμα σε κρασί και το αργό μαγείρεμα στη γάστρα μπορεί να απαιτούν λίγο περισσότερο από το χρόνο σας, όμως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

xorino-rosto-me--petimezi-mpyra-kai-piperia-olivemagazine.gr

Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια
Πλούσιο σε αρώματα, πικάντικο και γλυκαμένο από το πετιμέζι, αυτό το χοιρινό προορίζεται να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

XOIRINO STO FOYRNO ME PATATES

Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο
Η γλυκιά και πικάντικη κρούστα του θα κάνει αυτό το ψητό αγαπημένο όλης της οικογένειας. Μη διστάσετε να προσθέσετε τη μαρμελάδα, είναι αυτή που κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

ANOIGMA--gemisto-me-syka-k-patates

Χοιρινό χριστουγεννιάτικο με πορτοκαλένιες πατάτες
Γεμιστό με γραβιέρα και σύκα, ωραία μελωμένο, με μια νόστιμη σάλτσα και καλοψημένες πατάτες φούρνου, αυτό το γιορτινό πιάτο θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

xoirino mprizoliki

Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Το χοιρινό καρέ λέγεται και μπριζολίκι και πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει 5-6 χοιρινές μπριζόλες τουλάχιστον ενωμένες. Θα πρέπει να το περιποιηθεί λίγο ο χασάπης σας και να καθαρίσει τα κόκκαλα. Κάποιες φορές αφήνει μόνο το στρογγυλό φιλέτο. Μια πολύ ωραία πρόταση για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

psaronefri me roz saltsa

Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια
Τα γαργαλιστικά αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι και η γεμάτη γεύση από την κρέμα γάλακτος κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Πουλερικά

ANOIGMA--kokoras-me-gemisti-petsa

Κόκορας στον φούρνο με γεμιστή πέτσα
Μαριναρισμένος ολονυκτίς, με αρωματική πετσούλα, αυτός ο κόκορας σιγομαγειρεύεται και γίνεται “λουκούμι”! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

kotopoulo-anoigma

Κοτόπουλο στη γάστρα με πορτοκάλι και μπαχαρικά
Καλή η κατσαρόλα αλλά η γάστρα έχει άλλη χάρη… Φτιάχνουμε κοτόπουλο στη γάστρα λοιπόν, το καρυκεύουμε με μπαχαρικά και το αρωματίζουμε με πορτοκάλι! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

kotopoulo-kidonia

Κοτόπουλο με κυδώνια
Αγαπημένο φαγητό της γιαγιάς μου και με προέλευση από την βορειοελλαδίτικη παράδοση, το φτιάχναμε τα Χριστούγεννα αλλά και σε όλα τα χειμωνιάτικα καλέσματα. Άλλοτε με μοσχαράκι άλλοτε με χοιρινό άλλοτε με κοτόπουλο. Υπέροχο φαγητό που μοσχοβολά ζεστά μπαχαρικά και γίνεται ωραιότατο και με κόκορα! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Turkey

Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι
Θέλει το χρόνο της και στην προετοιμασία και στο ψήσιμο όμως η νοστιμιά της θα συζητηθεί πολύ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

GALOPOYLA ME GEMISH MANITARIA

Γαλοπούλα με γέμιση από μανιτάρια
Η γαλοπούλα είναι ένα φαγητό που το ψήσιμό του απαιτεί χρόνο και στο τραπέζι μας έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα. Όταν τη φτιάξετε με μια ωραία γέμιση με μανιτάρια, ρύζι, σταφίδες και ζαμπόν γαλοπούλας και την περιχύσετε με τη σάλτσα που σας προτείνουμε, η αναμονή σίγουρα θα σας δικαιώσει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

rolo apo fileto galopoula me frouta

Ρολό από φιλέτο γαλοπούλας με διάφορα φρούτα
Η γαλοπούλα δεν είναι η αγαπημένη όλων και υπάρχει αρκετή γκρίνια γύρω από το στεγνό κι άνοστο κρέας της. Μύθος από κακές γλώσσες αφού όλα είναι θέμα γούστου και σωστού μαγειρέματος. Για του λόγου το αληθές σας προτείνουμε μια συνταγή για ένα τραπέζι μέχρι 6 ατόμα που θα διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις γύρω από το όνομά της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση και πατάτες φούρνου
Η γεμιστή γαλοπούλα είναι από τα καλύτερα πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δεν είναι ανάγκη όμως να γεμίσετε ολόκληρο το πουλερικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο και μόνο με το φιλέτο από το στήθος της γαλοπούλας. Την έχουμε και σε video

Ζυμαρικά

pastitsio-manitaria-ska2

Παστίτσιο με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα
Το παστίτσιο αποτελεί αξία διαχρονική. Εδώ, το αγαπημένο μαμαδίστικο πιάτο μας συστήνεται σε μια πιο… βασιλική εκδοχή. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

FARFALE ME VODKA

Φαρφάλες με βότκα και σολομό γαρνιρισμένες με μπρικ
Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Και με τι τα συνοδεύουμε;

Πατάτες ντοφινουάζ στο τηγάνι
Μια κλασική γαλλική συνταγή που εντυπωσιάζει με τη νοστιμιά της αλλά και με την ευκολία στην προετοιμασία. Αυτές οι πατάτες θα γίνουν το αγαπημένο σας συνοδευτικό για κάθε γιορτινό τραπέζι. Σάς έχουμε τη συνταγή και σε video 

kimadopilafo-rodi1

Κιμαδοπίλαφο με ρόδι στη φόρμα
Συνδυάζετε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα του κέικ, χρησιμοποιείτε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά ή ένα μέτριο βαθύ ταψάκι, διαμέτρου 24-26εκ. και ξεφορμάρετε με τον ίδιο τρόπο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

arwmatiko pilafi me rodi safran kai ksirous karpous exo

Αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς
Ένα αλλιώτικο πιλάφι όλο χρώματα κι αρώματα Ανατολής που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα συνοδεύσει με τρόπο ξεχωριστό τα ψητά σας κρέατα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

POYRES KASTANOY

Πουρές κάστανου με σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης
Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

AGRIO KAI SKOYRO RYZI_PATATES1

Δύο γιορτινές γαρνιτούρες
Δύο πολύ νόστιμες γαρνιτούρες, που σερβίρονται ζεστές και συνοδεύουν εξαιρετικά τα ψητά κρέατα και πουλερικά, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα και γεύση στο γιορτινό τραπέζι. Από τις καλύτερες επιλογές και για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!