Καρότα Ψητά με Σιρόπι Σφενδάμου, Φέτα, Φιστίκια Αιγίνης και Σπόρους Ροδιού

9

Αυτό το πιάτο θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι! ✨🎄🥕

Υλικά
Για τα καρότα:

  • 450 γρ. μικρά καρότα (με τα φύλλα κομμένα) 🥕
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου 🍁
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (σκόνη)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Για τη χτυπητή φέτα:

  • 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι ελληνικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού 🍋
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/4 φλιτζάνι σπόροι ροδιού ❤️
  • 1/4 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Μια μικρή δόση ελαιόλαδο

Οδηγίες

1️⃣ Ψήσιμο των καρότων:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καρότα με το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Απλώστε τα καρότα σε μία στρώση πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αναποδογυρίστε τα στη μέση του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο.

2️⃣ Προετοιμασία της χτυπητής φέτας:

  • Σε ένα πολυμηχάνημα ή μπλέντερ, συνδυάστε τη θρυμματισμένη φέτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τη σκόνη σκόρδου.
  • Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό για να προσαρμόσετε την υφή.

3️⃣ Συναρμολόγηση του πιάτου:

  • Απλώστε τη χτυπητή φέτα σε κυκλικό σχήμα πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Τοποθετήστε τα ψητά καρότα πάνω από τη φέτα.
  • Πασπαλίστε με σπόρους ροδιού, ψιλοκομμένα φιστίκια και φρέσκα μυρωδικά.

4️⃣ Τελική πινελιά:

  • Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο για περισσότερη γεύση και λάμψη.

Λεπτομέρειες

  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά
  • Μερίδες: 4

Γιατί θα το αγαπήσετε:

  • Γλυκό & Αλμυρό: Τα καρότα με σιρόπι σφενδάμου δένουν τέλεια με την αλμυρή χτυπητή φέτα.
  • Τραγανή Υφή: Τα φιστίκια και οι σπόροι ροδιού προσθέτουν ευχάριστο τραγανό στοιχείο.
  • Γιορτινή Παρουσίαση: Ένα ζωντανό, πολύχρωμο πιάτο ιδανικό για τις γιορτές.

ΠΗΓΗ Alanarecipes

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!