Μια παραδοσιακή, ιταλική συνταγή για σπαγγέτι που θα λατρέψεις ειδικά αν αγαπάς τις «καθαρές» και απλές γεύσεις.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
- Σε ένα μπολ βάζεις το τα 250 γρ. πεκορίνο
- Χτυπάς τους κόκκους πιπεριού στο γουδί χωρίς να γίνουν σκόνη
- Ρίχνεις το πιπέρι, ιδανικά με τον μύλο, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρεις σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτεις 2 κουτάλες από το νερό των ζυμαρικών και συνεχίζεις το βράσιμο για μερικά ακόμη λεπτά
- Παίρνεις με μια τσιμπίδα τα ζυμαρικά μέσα από την κατσαρόλα και τα τοποθετείς στο τηγάνι και τα ανακατεύεις καλά
- Ρίχνεις 1 κουτάλα ζεστό νερό μαγειρέματος στο μπολ με το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε πολύ καλά και δυνατά με το σύρμα
- Αφαιρείς το σκεύος με τα ζυμαρικά από την εστία και ρίχνεις το πεκορίνο ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί
- Αν είναι σφιχτό προσθέτεις λίγο νερό και αν είναι αραιό προσθέτεις πεκορίνο
- Σερβίρεις τα ζυμαρικά με τυρί και πιπέρι.
Photo: iStock