Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την μπριζόλα λάχανου;

34

Δοκιμάστε τις «μπριζόλες» λάχανου και θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά τους. Τις συνοδεύουμε με μια δροσερή και χορταστική σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο, για ένα ολοκληρωμένο και υγιεινό γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπριζόλες λάχανου

Για τη σαλάτα με σιτάρι

Διαδικασία

Σαλάτα με σιτάρι

  1. Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» λάχανου με σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο, πρώτα στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
  2. Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει.
  3. Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
  4. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τα δύο μπολ κατά μέρος.

Λάχανο

  1. Με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κωνικά το κοτσάνι του λάχανου (όπως το κόβουμε για να βράσουμε λάχανο για ντολμάδες) και το αφαιρούμε.
  2. Έπειτα κόβουμε το λάχανο σε 4 ισόπαχες φέτες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  4. Αλείφουμε τις φέτες λάχανο με το ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
  5. Βάζουμε τις φέτες στο ταψί, σε μονή στρώση, φουρνίζουμε και τις ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στις άκρες τους τα φύλλα.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τις μπριζόλες λάχανου σε πιάτα και δίπλα τους μοιράζουμε το σιτάρι, σε λοφάκι.
  2. Πάνω σε κάθε λοφάκι βάζουμε από λίγο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!