Χοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιές, από την Εύη Βουτσινά

10

Η συνταγή είναι της Εύης Βουτσινά

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα Food styling: Tina Webb Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

«Αγαπημένο σμυρναίικο φαγητό είναι αυτό για την κ. Φανή Ιωάννου, η οποία μου έδωσε τη συνταγή, όπως την έφτιαχνε η μητέρα της και η ίδια. Έχω φτιάξει αυτό το φαγητό με Ξινόμαυρο, αλλά και με Μαυροδάφνη. Και οι δύο εκδοχές μού άρεσαν πολύ», έγραφε η αείμνηστη λαογράφος και συγγραφέας για αυτές τις χοιρινές μπριζόλες.

10′ προετοιμασία
1 ώρα και 5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιές, αρχικά, σε φαρδύ τηγάνι με χοντρό πάτο και καπάκι ή ανάλογη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντάς το με την ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται διαφανές.
  3. Τότε βάζουμε και τις μπριζόλες και τις τσιγαρίζουμε ώστε να ροδίσουν ελαφρώς και από τις δύο πλευρές, για περίπου 6 – 7 λεπτά συνολικά.
  4. Προσθέτουμε την κανέλα και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Σείουμε το τηγάνι και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο αλάτι.
  6. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.
  7. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για λίγο τις ελιές σε νερό για να ξεπικρίσουν, για περίπου 3 – 4 λεπτά.
  8. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στη σάλτσα να μαγειρευτούν μαζί.
  9. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό, ανάλογα με το πάχος της χοιρινής μπριζόλας, θα χρειαστεί περίπου 40 – 50 λεπτά.
  10. Στο τέλος, πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του και οι μπριζόλες να έχουν γίνει.
  11. Μόλις είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  12. Σερβίρουμε, τις χοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιές, με πουρέ πατάτας.

Κρασί : Ένα Ξινόμαυρο λόγω της ελιάς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!