Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

54

Πανεύκολη τηγανιά, έτοιμη σε 30′! Οι πολύχρωμες πιπεριές δίνουν τόση νοστιμιά και άρωμα στο πιάτο μας…

Γράφει Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. «Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά με αφράτο πιλάφι, γιαούρτι και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.
Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα Sauvignon Blanc, και τα δύο βαρελάτα. Εναλλακτικά, ένα στιβαρό ροζέ ή ένα φρουτώδες ερυθρό.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!