Απλά Tips για να Διατηρείτε τα Φαγητά Φρέσκα για Περισσότερο Καιρό

50

Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να πετούν φαγητά επειδή χαλάνε γρήγορα. Αν κι εσείς συναντάτε συχνά αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να το αποτρέψετε ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές για σωστή αποθήκευση των τροφίμων, ώστε να παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λάδι Για το λάδι, καλό είναι να το αποθηκεύετε σε μικρά μπουκάλια, εκτός αν το χρησιμοποιείτε σε μεγάλες ποσότητες. Μόλις ανοιχτεί, το λάδι διατηρείται για περίπου 3 μήνες, ακόμη και αν η ετικέτα αναφέρει μεγαλύτερη διάρκεια. Μετά από αυτό το διάστημα, αρχίζει να αλλοιώνεται και να έχει άσχημη γεύση, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και το μαγείρεμα.

Τυρί Για το τυρί, είναι καλύτερο να το φυλάσσετε σε ειδικές προστατευτικές θήκες για τυριά, οι οποίες επιτρέπουν στο προϊόν να “αναπνέει”. Αποφύγετε να το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή άλλο υλικό που εμποδίζει τον αέρα να κυκλοφορεί, καθώς αυτό μπορεί να το κάνει να χαλάσει πιο γρήγορα.

thehomeissue_apothikefsi04

Επιλέξτε να βάζετα τα τυριά σας σε ειδικά προστατευτικά.

Βούτυρο Μέσα στο ψυγείο το βούτυρο αντέχει περίπου 4 μήνες αρκεί να μην έχει ανοιχτεί. Αν έχετε βούτυρο που δε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη. Εκεί μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και έναν χρόνο. Αν παρατηρήσετε πως το βούτυρό σας έχει άλλο χρώμα στο εσωτερικό του από το εξωτερικό του, τότε πετάξτε το.

Μαύρη ζάχαρη Η μαύρη ζάχαρη δεν χαλάει εύκολα. Το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να σκληρύνει και να μην μπορείτε να την ξεκολλήσετε. Για να το αποφύγετε βάλτε τη ζάχαρη σε ένα πλαστικό δοχείο και ρίξτε μέσα μερικά marshmallows, μια φέτα ψωμί ή λίγες φέτες μήλου. Αυτά τα υλικά θα βοηθήσουν τη ζάχαρη να απορροφήσει την υγρασία και να μείνει μαλακή.

Η μαγιονέζα καλό είναι να αποθηκεύεται στην πόρτα του ψυγείου.

Η μαγιονέζα καλό είναι να αποθηκεύεται στην πόρτα του ψυγείου.

Μαγιονέζα Προτιμήστε να φυλάτε την μαγιονέζα στην πόρτα του ψυγείου. Αν την βάλετε στο εσωτερικό του ψυγείου και συγκεκριμένα στα ράφια, η μαγιονέζα θα αποκτήσει χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που αντέχει και θα αρχίσει να βγάζει λάδι στην επιφάνειά της.

Αλεύρι Αν θέλετε να διατηρήσετε το αλεύρι σας για πολύ καιρό, βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε το μέσα στο ψυγείο. Εκεί μπορεί να αντέξει από 2-6 μήνες.

Σιρόπι σφενδάμου Αν μπει στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα χρόνο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζαχαρη, το συγκεκριμένο σιρόπι δεν κινδυνεύει να παγώσει. Δοκιμάστε το σε κρέπες και pancakes!

Γαλακτοκομικά προϊόντα Το γάλα είναι πολύ καλύτερο να αποθηκεύεται σε κάποιο από τα ράφια του ψυγείου στο βάθος του και όχι στην πόρτα. Γιατί; Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ «ευάλωτα». Επομένως, όταν είναι αποθηκευμένα στην πόρτα του ψυγείου και αυτή ανοίγει, χάνεται ένα μέρος της ψύξης τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατηρούνται όσο φρέσκα θα θέλαμε.

Μέλι Το μέλι είναι ίσως το μοναδικό τρόφιμο που μπορεί να διατηρηθεί για πάντα. Ακόμα και αν κρυσταλλώσει, μπορείτε να το βάλετε μαζί με το δοχείο του μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και να το ζεστάνετε. Ανακατεύοντας το μέλι, αυτό θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του μορφή.

Μπαχαρικά Για να διατηρούνται πιο φρέσκα τα κόκκινα μπαχαρικά σας -όπως είναι το πιπέρι καγιέν, η πάπρικα και το τσίλι- καλό είναι να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο. Το ψυγείο θα βοηθήσει και στη διατήρηση του φλογερού χρώματός τους το οποίο μπορεί να χάσουν σε περίπτωση που τα φυλάξετε εκτός αυτού.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!