Η κλασική συνταγή για αφράτο σνίτσελ

33
Traditional Italian veal Milanese with lemon and parsley, fried cutlet in clarified butter isolated on white

Το αφράτο καλοπαναρισμένο και καλοτηγανισμένο σνίτσελ, είναι φαγητό ονειρικό.

Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μάλιστα την κεντρική Ευρώπη το βρίσκει κανείς σε όλους τους καταλόγους εστιατορίων.

Έχει και αυτό, τα μυστικά του για το σωστό πανάρισμα και τηγάνισμα.

Μπορεί να σερβιριστεί με πατάτες τηγανητές, πουρέ, πατατοσαλάτα ή βουτυράτο πιλάφι με μυρωδικά.

Ζητήστε από τον χασάπη να σας δώσει κομμάτια λεπτά κομμάτια χοιρινού, πάχους 1 εκατοστού, το πολύ, από σχετικά άπαχο μέρος του μπουτιού, τα οποία θα είναι χτυπημένα με το ειδικό σφυράκι, για να «κολλήσει» καλά το πανάρισμα στο κρέας.

Πώς γίνεται το σωστό πανάρισμα στο σνίτσελ

Υλικά:

  • 8 λεπτά χοιρινά σνίτσελ
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη και θυμάρι (κοπανισμένα)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλείφουμε, με πινέλο, τα σνίτσελ και στις δύο πλευρές με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα αποξηραμένα μυρωδικά, αλλά δεν αλατίζουμε, σε αυτή τη φάση.

Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με λίγο αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε ένα άλλο πιάτο απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, ένα ένα τα σνίτσελ, πιέζοντάς τα, να εισχωρήσει σε όλες τις πτυχώσεις του κρέατος. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Το βουτάμε κατόπιν, στο αυγό, να βραχεί, καλά, παντού. Στο τέλος, περνάμε το σνίτσελ από τη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν παντού.

Ετοιμάζουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος.

Ζεσταίνουμε καλά, το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζοντας τόσο λάδι, ώστε να γεμίσει το 1/3 του σκεύους. Δοκιμάζουμε αν έχει ζεσταθεί, ρίχνοντας λίγο αλεύρι, που θέλουμε να «τσιτσιρίσει» αμέσως.

Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά, την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα σνίτσελ.

Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι. Ο χυμός λεμονιού του δίνει απίστευτη φρεσκάδα.

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!