Burger σολομού με άρωμα βασιλικού

14
Homemade Salmon Burger with Tartar Sauce and Onion

Οι παραλλαγές κλασικών πιάτων, συχνά, μπορεί να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Αξίζει πραγματικά κάποια στιγμή να δοκιμάσετε το burger από σολομό, μέσα σε ψωμάκι, μαζί με τα τυπικά συνοδευτικά, σάλτσες, κρεμμύδι, ντομάτα και μαρούλι.

Μπορείτε επίσης, αν θέλετε κάτι πιο διαιτητικό, να τα ψήσετε και να τα σερβίρετε ως μπιφτέκια με λαχανικά ή πράσινη σαλάτα.

Ενδιαφέρον για συνοδευτικά θα είχαν, οι γλυκοπατάτες και οι ψητές φουντίτσες μπρόκολου. Ένα λεμονάτο (με ξύσμα και χυμό λεμονιού) άλειμμα με γιαούρτι και φρέσκο τυρί κρέμα, θα ταιριάξει τέλεια με τη γεύση του σολομού. Αλείψτε με αυτό, τα ψωμάκια για τα burger.

Τα παραπάτω υλικά, θα μας δώσουν 4 μεγάλα burgers, που μπορούμε να ψήσουμε στο barbeque ή στο σχαροτήγανο.

Burger σολομού

Υλικά:

  • 1 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς κόκκαλα κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 3 κουταλάκια έτοιμο πέστο βασιλικού
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε μπολ τον σολομό, το πέστο, τα ασπράδια, την φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις.

Με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι, για 5-6 λεπτά, γυρνώντας στη μέση του χρόνου.

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!