Αν αγαπάτε τις παραδοσιακές γεύσεις και τις πίτες, τότε η παστουρμαδόπιτα είναι η ιδανική επιλογή, για να φτιάξετε.
Αυτή η συνταγή, έχει τις ρίζες της στη Μικρά Ασία. Ο παστουρμάς γινόταν με τη δημοφιλή μέθοδο συντήρησης κρέατος και η χρήση του σε πίτες έγινε αγαπημένη παράδοση από τις Ελληνίδες και τις Αρμένισσες νοικοκυρές.
Με λεπτό, τραγανό φύλλο κρούστας, πικάντικο παστουρμά, λιωμένο κασέρι και ζουμερή ντομάτα και πανεύκολο στήσιμο, αυτή η πίτα συνδυάζει αρώματα και γεύσεις της Ανατολής και δεν απαιτεί καμία εμπειρία.
Tip: αν θέλετε πιο ήπια γεύση του παστουρμά, τότε αφαιρείτε την εξωτερική κρούστα με τα μπαχαρικά.
Tip2: μπορείτε να φτιάξετε και ατομικά μπουρεκάκια κόβοντας το φύλλο στα 4 και ρολάροντας.
Εύκολη Παστουρμαδόπιτα
Υλικά:
- 6 φύλλα κρούστας
- 200 γρ. παστουρμά
- 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο ή σε φέτες
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ελαφρά κάθε φύλλο.
Στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά, τις ντομάτες και το κασέρι.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι ενδιάμεσα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με το μείγμα από το αυγό και το γάλα.
Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Πηγή: NewsIT TasteIt