Το γλυκό του 10λεπτου: Κουταλιές φυστικοβούτυρου με παγωμένη αλατισμένη σοκολάτα

13
Decadent spoonful of chunky peanut butter with a piece of chocolate on a white background.

Είναι σούπερ νόστιμο, νηστίσιμο και γίνεται κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού, διαφημιστικού διαλείμματος.

Θέλεις ένα γλυκό σνακ, το βράδυ, στην τηλεόραση, το απόγευμα ανάμεσα σε τρεξίματα και υποχρεώσεις ή μετά το γυμναστήριο, χωρίς τύψεις; Αυτό είναι ό,τι πρέπει.

Είναι μικρό σε ποσότητα, αποτελεσματικό σε γλυκύτητα και έχει υγιεινά και θρεπτικά συστατικά.

Tip1: μπορείτε να αντικαταστήσετε το ηλιέλαιο με λάδι καρύδας, που κάνει τη λιωμένη σοκολάτα, πιο ρευστή και πιο γυαλιστερή.

Tip2: μερικές νιφάδες αλατιού, για επικάλυψη πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα, δίνουν γεύση και όψη πολυτέλειας.

Κουταλιές φιστικοσοκολάτας

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
  • 4 κουταλιές της σούπας τραγανό αλατισμένο φυστικοβούτυρο (από το βαζάκι – χωρίς ανάδευση)

Εκτέλεση:

Στρώνουμε ένα μικρό πιάτο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και βγάζουμε 4 μεταλλικά κουτάλια.

Βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και το λάδι σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Με κάθε κουτάλι της σούπας, βγάζουμε κουταλιές φυστικοβούτυρο και τοποθετούμε τα 4 «φορτωμένα» κουτάλια στο στρωμένο πιάτο.

Με κουταλάκι, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε κάθε κουτάλι για να καλύψουμε πλήρως το φυστικοβούτυρο.

Εάν θέλουμε, μεγαλύτερη γευστική αντίθεση, πασπαλίζουμε τη σοκολάτα με νιφάδες αλατιού.

Παγώνουμε για να σκληρύνει η σοκολάτα, περίπου 10 λεπτά.

Απολαύστε το αμέσως ή φυλάξτε τα κουτάλια σε αεροστεγές δοχείο. στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!