Συνταγή για κοκκινιστή σούπα τραχανά με μανιτάρια

12
Delicious tarhana soup of traditional Turkish cuisine, a source of vitamins in winter months. Close-up photos of tarhana soup in a white bowl, with garlic and a spoon. Turkish home cooking.

Η νηστεία της Σαρακοστής, φτάνει στην κορύφωσή της, την μεγάλη Εβδομάδα.

Ο τραχανάς, είναι ένα χορταστικό πιάτο που μπορούμε να φτιάξουμε με ντομάτα, κάτι που δεν συνηθίζεται και είναι το κατάλληλο, για τα ακόμη κρύα, βράδια.

Αν νηστεύετε αναζητήστε την εκδοχή του τραχανά, χωρίς γαλακτοκομικά, αν όχι, φτιάξτε το με ό,τι τραχανά έχετε.

Επίσης μπορείτε να βάλετε τριμμένη φέτα, κανονική ή χορτοφαγική.

Στη σούπα αυτή, βάζουμε και μανιτάρια, δηλαδή, καθαρή φυτική πρωτεΐνη και έτσι γίνεται, αυτομάτως πιο ισορροπημένη και ακόμη πιο χορταστική.

Κοκκινιστός τραχανάς με μανιτάρια

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ξερό 
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλ. ντομάτα κονκασέ ντομάτας
  • 1 κούπα τραχανά
  • αλατοπίπερο
  • πρέζα μπούκοβο
  • πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μαζί με το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε τον τραχανά, την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε να μην κολλήσει για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20′.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με ωμό ελαιόλαδο.

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!