Η τελευταία εκδοχή που θα δώσουμε φέτος, μετά την παραδοσιακή μαγειρίτσα και τη μαγειρίτσα με το μοσχάρι, θα κλείσουμε με τη μαγειρίτσα κοτόπουλου.
Φυσικά υπάρχει η vegan, με μανιτάρια και ταχινολέμονο, αντί για αυγολέμονο.
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε το παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης, μόνο με συκώτι ή με κομματάκια αρνιού.
Άλλες κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε, είναι αν θα βάλετε ρύζι και πόσο, αν θέλετε τη σούπα πηχτή και αν θα την αυγοκόψετε.
Αν πάτε με την κλασική συνταγή και φτιάξετε αυγολέμονο, σας προτείνω να το κάνετε λίγο πριν την ώρα του φαγητού ή να προσθέσετε σε αυτό λίγο κορν φλάουρ για να μην σας «κόψει».
Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Υλικά:
- 2 lt ζωμό κοτόπουλου
- 1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 μεσαία αυγά
- 1 μεγάλο μαρούλι, χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 – 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό, το ρύζι, το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε στη μαγειρίτσα τον άνηθο και κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά.
Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώστε να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση.
Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: NewsIT TasteIt