Συνταγή: Ηλίας Δερμιτζόγλου, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά για 4 άτομα Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 15 λεπτά Υλικά -500 γρ. κιμά αρνίσιο |
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπαλσάμικο μέχρι να καραμελώσουν. Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε τηγάνι-σχάρα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα ψωμάκια αφού τα λαδώσουμε πρώτα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το γιαούρτι, συνεχίζουμε με το μπιφτέκι, τη φέτα, την ντομάτα και τα φύλλα από το σπανάκι. Σερβίρουμε αμέσως.