Συνταγή: Ηλίας Δερμιτζόγλου, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-500 γρ. κιμά αρνίσιο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-αλάτι, πιπέρι
-λάδι για το άλειμμα
Για τα κρεμμύδια
-3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
-3 κουτ. σούπας λάδι
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Για τη σάλτσα
-1 γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
-3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Για τα μπέργκερ
-4 ψωμάκια κομμένα στη μέση
-2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
-300 γρ. τυρί φέτα σε λεπτές φέτες
-φύλλα από σπανάκι

Eκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπαλσάμικο μέχρι να καραμελώσουν. Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε τηγάνι-σχάρα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα ψωμάκια αφού τα λαδώσουμε πρώτα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το γιαούρτι, συνεχίζουμε με το μπιφτέκι, τη φέτα, την ντομάτα και τα φύλλα από το σπανάκι. Σερβίρουμε αμέσως.

http://www.thecookbook.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις