Συστατικά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 400 γρ. τομάτα κονκασέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 λίτρο βραστό νερό
- 450 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 2 κ.σ. άνηθο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
- 2 κ.σ. δυόσμο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- λίγο δυόσμο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- λίγο ελαιόλαδο
40 λεπτά |
4-6 |
1 |
Χρόνος Εκτέλεσης | Μερίδα/ες | Βαθμός Δυσκολίας |
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
- Κόβουμε σε μικρές φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια 2-3 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκασέ, τον κύβο λαχανικών και το νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον μισό άνηθο, τον μισό δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο, με φέτες από λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις