Αγκινάρες με αρνάκι

172

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μπουτι αρνισιο 800 γραμ περιπου
  • 8 αγκιναρες
  • 4 καροτα κομμενα ροδελλες
  • 1/2 ματσακι ανηθο
  • 1/2 ματσακι μαραθο
  • 1 ματσακι κρεμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
  • 1/2 κουπας ελαιολαδο
  • χυμο 2 λεμονιων
  • 2 αυγα
  • 150 γραμ αρακα (προαιρετικα)
  • αλατι – πιπερι

    Πώς το κάνουμε:

    1. Βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι να καψει
    2. Εχουμε το μπουτακι κομμενο σε μεριδες, το βαζουμε να τσιγαριστει καλα απο ολες τις μεριες
    3. Ριχνουμε τα κρεμμυδακια, τον ανηθο, και τον μαραθο. Αφου παρουν λιγο χρωμα προσθετουμε τον αρακα, τα καροτα και τις αγκιναρες
    4. Βαζουμε αλατι, πιπερι
    5. Ριχνουμε και 2 ποτηρια νερο και αφηνουμε το φαγητο να βρασει για 1 ωρα περιπου. Θα το δειτε εαν εχει ψηθει
    6. Στην συνεχεια χτυπαμε τα αυγα, προσθετουμε τον χυμο των λεμονιων. Παιρνουμε λιγο απο το ζουμι του φαγητου και το προσθετουμε στο μειγμα λεμονιου και αυγων, χτυπαμε να ανακατευτουν καλα και το προσθετουμε στο φαγητο. Αφηνουμε να παρει 1-2 βρασεις και ειναι ετοιμο
    7. Εαν θελουμε την σαλτσα του φαγητου πιο δεμενη μπορουμε την ωρα που ετοιμαζουμε το αυγολεμονο να βαλουμε 1 1/2 κ σ κορν φλαουερ.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Εαν το αρνι δεν ειναι γαλακτος καλο θα ειναι να το βαλουμε να βρασει μονο του για 1/2 ωρα και μετα να βαλουμε τα αλλα υλικα μας

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις