Υλικά συνταγής
- 750 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
- 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 4 ώριμες ντομάτες Κρήτης, κομμένες στη μέση
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 6 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνετε στο σουρωτήρι 15΄-20΄. Στο μεταξύ περνάτε σε καλαμάκια εναλλάξ τους κύβους από το κρέας, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης ή φασκόμηλου. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κατόπιν τα αλείφετε με το λιωμένο σκόρδο. Ραντίζετε με λάδι.
-
Ψήνετε τα σουβλάκια στην ψηστιέρα,στο γριλ του φούρνου ή σε κάρβουνο για 15΄ γυρνώντας τα, όποτε χρειάζεται, μέχρι να αποκτήσουν χρώμα. Στη σχάρα απλώνετε επίσης και τις ροδέλες μελιτζάνας, αφού τις ξεπλύνετε για να φύγει το αλάτι. Τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρετε ζεστές τις μελιτζάνες με τα σουβλάκια, αφού τα περιχύσετε με το βαλσαμικό ξίδι και λίγο λάδι.