ΥΛΙΚΑ:
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
4 κρόκους αβγών
1 βανίλια
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουρ
125 γραμμ. αμύγδαλα ωμά με το φλούδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βουτυρώνουμε ελαφρώς την ανάποδη από ένα ταψάκι.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει.
3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε να αγκαλιαστούν από την καραμέλα και τα αδειάζουμε και τα απλώνουμε, στο ανάποδο ταψάκι, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
4. Όταν κρυώσουν, σπάμε τα περισσότερα και αφήνουμε και λίγα ολόκληρα στην άκρη, για τη διακόσμηση.
5. Βάζουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι, να πάρει μια βράση.
6. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν-φλάουρ και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν.
7. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
8. Μεταφέρουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
9. Αφήνουμε για λίγο τη κρέμα στην άκρη να γίνει χλιαρή και αρχίζουμε την συναρμολόγηση.
10. Βάζουμε μια στρώση κρέμας σε ένα ποτήρι, ή σε ένα μπολάκι, μετα πραλίνα, από πάνω δεύτερη στρώση κρέμας, από πάνω πραλίνα και τέλος, την τρίτη στρώση κρέμας και τη διακοσμούμε, με ολόκληρα αμύγδαλα.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις