Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε τον Μάιο από ένα δροσερό γλυκό που θα μας θυμίσει καλοκαίρι; Αν ψάχνατε επιδόρπιο για τα τραπέζια που θα οργανώσετε από εδώ και πέρα, μόλις το βρήκατε. Τα επόμενα ευχάριστα νέα είναι ότι περιλαμβάνει ζελέ, φράουλες και κρέμα -συστατικά στα οποία τα παιδιά ποτέ δεν αντιστέκονται.
Τι θα χρειαστείτε
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
15 μικρές φράουλες
2 ποτήρια γάλα (ή 400ml)
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
Μπισκότα τύπου Digestive για το σερβίρισμα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Διαλύετε το ζελέ με ένα ποτήρι βραστό νερό και προσθέτετε ένα ακόμη κρύο ποτήρι νερό. Το αφήνετε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Βήμα 2ο
Σε αυτό το διάστημα πλένετε τις φράουλες και μετά τις κόβετε σε φέτες.
Βήμα 3ο
Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο.
Βήμα 4ο
Αφού περάσουν 45 λεπτά, τις προσθέτετε μέσα στο ζελέ, το οποίο και τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο.
Βήμα 5ο
Στη συνέχεια, φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε τα 350 ml γάλα σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει. Διαλύετε το κούσταρ πάουντερ στα 50 ml γάλα και το προσθέτετε ανακατεύοντας συνεχόμενα με έναν αναδευτήρα.
Βήμα 6ο
Ρίχνετε την ζάχαρη και μόλις αρχίσει να «δένει» το μίγμα, το αφαιρείτε από την φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βήμα 7ο
Δεν πρέπει να σταματήσετε να ανακατεύετε γιατί διαφορετικά θα «σβολιάσει» η κρέμα.
Βήμα 8ο
Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ, την σκεπάζετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να γίνει χλιαρή.
Βήμα 9ο
Έπειτα, την απλώνετε πάνω από το ζελέ, την σκεπάζετε ξανά και την αφήνετε να «δέσει» για 45 λεπτά ακόμα.
Βήμα 10ο
Στο διάστημα αυτό, φτιάχνετε την κρέμα γάλακτος. Την χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να «δέσει» καλά.
Βήμα 11ο
Την απλώνετε πάνω από την κρέμα και μετά την τοποθετείτε ξανά στη συντήρηση για να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 12ο
Γαρνίρετε με τριμμένο μπισκότο και ψιλοκομμένες φράουλες. Στο κόψιμο ίσως σας διαλυθεί, γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη 10 λεπτά προτού το σερβίρετε.
[…] ΠΗΓΗ […]
[…] ΠΗΓΗ […]