Υλικά συνταγής
- 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. πένες (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση συνταγής
-
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο. Μαγειρεύετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε 1 ποτήρι χλιαρό ζεστό νερό, το ντοματοπελτέ και το ψιλοκομμένο ντοματάκι. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
-
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία τους και τα σουρώνετε. Ρίχνετε το μείγμα του κοτόπουλο στις πένες ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και σερβίρετε.