ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα
Για γαρνίρισμα
- 4 Οreo κομμένα στην μέση
- φράουλες κομμένες στην μέση χωρίς κοτσάνια
Για τη βάση
- 12 μπισκότα Oreo
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για την κρέμα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. γιαούρτι 10%
- 270 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 7 φράουλες κομμένες σε κύβους
- 1 1/2 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
- 10 γρ. ζελατίνης
1. Για την βάση Σε μια σακούλα Ziploc βάλτε τα μπισκότα oreo μαζί με το βούτυρο και συνθλίψτε τα με ένα μικρό πλάστη.
2. Ρίχνετε το μείγμα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα – τσέρκι 16 εκ. με αποσπώμενη βάση ,αφού έχετε στρώσει μια λαδόκολλα στο ακριβές μέγεθος της βάσης και το ισιώνετε με ένα κουτάλι.
3. Κόψτε τις 7 φράουλες στη μέση και τοποθετήστε τις όρθιες γύρω-γύρω στην ταρτιέρα με το εσωτερικό της φράουλας να «κοιτάει» προς τα έξω.
4. Για την κρέμα Σε ένα μπολάκι βάζετε 10 γραμμάρια φύλα ζελατίνης και τα μουλιάζετε για 10 λεπτά.
5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την μαρμελάδα και τον χυμό από το λεμόνι. (Προσοχή να ζεστάνετε όσο να αντέχει το δάκτυλο σας όχι παραπάνω). Στην συνέχεια προσθέτετε τα φύλα ζελατίνης αφού τα στραγγίσετε πολύ καλά και το ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο ακόμα να κρυώσει.
6. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι και την τυρί κρέμα, και το χτυπά τε σε μέτριά ταχύτητα. Στην συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το υλικό να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε το μίγμα με την ζελατίνη-μαρμελάδα φράουλας και ανακατεύετε λίγο ακόμα. Σταματάτε το μίξερ βάζετε τις φράουλες που έχετε κόψει σε μικρούς κύβους και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
7. Βάζετε την κρέμα πάνω από το μπισκότο στο τσέρκι ,και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες.
8. Για την διακόσμηση. Μόλις ξεφορμάρετε διακοσμείτε το γλυκό με φράουλες και μπισκότα κομμένα στην μέση.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Όταν περάσει η εποχή της φράουλας μπορείτε να το φτιάξετε και με κεράσια.