ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 φλιτζάνι μπύρα παγωμένη
  • 3 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό πατάτες
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σκουπίζετε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τις 4 κ.σ. αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα αυγογδάρτη το αλεύρι με την μπύρα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.

2. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε πάρα πολύ καλά. Τινάζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού και μετά τα βουτάτε στον χυλό. Με προσοχή τα ρίχνετε ένα – ένα στο καυτό ηλιέλαιο – το οποίο πρέπει να τα σκεπάζει – και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.

3. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά στικς. Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό το βάζετε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνετε λίγο αλάτι και τις πατάτες και τις βράζετε για 3 λεπτά. Προσέχετε να μην σας λιώσουν. Τις στραγγίζετε πολύ καλά.

4. Μόλις φύγει τελείως η υγρασία τους τις ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο που τηγανίσατε τον μπακαλιάρο και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
5. Σερβίρετε τα κομματάκια από το φιλέτο μπακαλιάρου μαζί με τις πατάτες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε και με τηγανητά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις