Πέντε κομμάτια που δεν λείπουν ποτέ από την γκαρνταρόμπα μίας κομψής Γαλλίδας άνω των 50

113

Αυτό που έχει κάνει το στιλ των Γαλλίδων να ξεχωρίζει και να συζητιέται ως υποδειγματικό είναι ο ανεπιτήδευτα κομψός τρόπος, η φυσικότητα για να το διατυπώσουμε διαφορετικά, με την οποία ντύνονται. Οι Γαλλίδες δεν ακολουθούν τάσεις, συνήθως αυτό που φοράνε έχει ως βασικό κριτήριο ό,τι εκφράζει την προσωπικότητά τους. Δεν διστάζουν να εντάξουν στο στιλ τους, ακόμα και το “επίσημο”, κομμάτια που ανήκουν στη κατηγορία basics, ενώ όσο δεξιοτέχνισσες εμφανίζονται στο μίνιμαλ και cool styling, άλλο τόσο ικανές εμφανίζονται και στους τολμηρούς, ακόμα και φαινομενικά ακατόρθωτους, στιλιστικούς συνδυασμούς. Το parisian chic, εξάλλου, έχει γράψει από μόνο του ένα κεφάλαιο στη μόδα και η fashion week του Παρισιού – που εκπροσωπεί τη γαλλική μόδα, είναι η κορυφαία του πλανήτη.

Όταν, επομένως, μιλάμε για διαχρονικό στιλ, και κομμάτια στα οποία θα ανήκει πάντα μια θέση στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, η πρώτη σκέψη είναι να ανατρέξουμε στις εμφανίσεις των Γαλλίδων. Γαλλίδες σταρ του σινεμά, διάσημα μοντέλα από παλαιότερες δεκαετίες, σχεδιάστριες μόδας και εκδότριες με φήμη, πολιτικές προσωπικότητες και σοσιαλιτέ, είναι αυτές που ηγούνται του στιλ που θαυμάζει όλος ο πλανήτης. Αν, μάλιστα, εστιάσουμε στις Γαλλίδες εκπροσώπους των ηλικιών άνω των 50, θα διαπιστώσουμε ότι δεν απουσιάζει καθόλου από το ντύσιμό τους η φρεσκάδα, η ζωντάνια και τα κομμάτια που φοράει μία γυναίκα σε κάθε ηλικία.

Τα παρακάτω 5 κομμάτια ανήκουν σ’ αυτά που δεν απουσιάζουν από τη γκαρνταρόμπα κάθε κομψής Γαλλίδας άνω των 50:

Τα wide-leg παντελόνια

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις Γαλλίδες με τα skinny jeans και τα cigarette παντελόνια, αλλά σύντομα διαπιστώνει κανείς παρατηρώντας τα outfits τους ότι δίνουν συχνά την ψήφο εμπιστοσύνης τους στα φαρδιά παντελόνια. Είτε υφασμάτινα είτε ντένιμ, είτε σε ουδέτερες αποχρώσεις είτε σε έντονα χρώματα, τα wide – leg παντελόνια έχουν πάντα μια θέση στη ντουλάπα των κομψών Γαλλίδων, που επιλέγουν συνήθως να τα συνδυάζουν με πουκάμισα ή t-shirt και σακάκια.

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert

Juliette Binoche

Juliette Binoche

Inès de La Fressange

Inès de La Fressange

Τα jeans

Όλες οι γυναίκες ορκιζόμαστε στην άνεση και την ευελιξία των jeans. Οι Γαλλίδες λίγο περισσότερο. Στη γκαρνταρόμπα τους μοιάζει να διαθέτουν κάθε δυνατή εκδοχή ενός τζιν παντελονιού: από τα skinny jeans (που τα εμπιστεύεται διαρκώς η Πρώτη Κυρία, Brigitte Macron) μέχρι τα τζιν παντελόνια -“καμπάνα” και τα straight- leg,  κι από τα κλασικά blue jeans μέχρι τα λευκά ντένιμ, τα οποία έχουν γίνει σχεδόν συνώνυμα του Παριζιάνικου στιλ. Δημοφιλής συνδυασμός: με σακάκια ή και λευκό πουκάμισο.

Brigitte Macron

Brigitte Macron

 

Sophie MarceauSophie Marceau

 

Isabelle HuppertIsabelle Huppert

Juliette Binoche

Τα σακάκια

Θα το έχετε ήδη καταλάβει διαβάζοντας τις προηγούμενες γραμμές, ότι τα σακάκια αποτελούν ένα “δυνατό χαρτί” της στιλιστικής υπεροχής των Γαλλίδων. Τα σακάκια, είτε εφαρμοστά και μεσάτα είτε σε πιο φαρδιά γραμμή, αποτελούν βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας τους και τα συνδυάζουν σχεδόν με τα πάντα: από τα jeans μέχρι παντελόνια και φούστες, τα οποία καταλήγουν σε κομψά κοστούμια. Βεβαίως, τα tweed blazers, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την Παριζιάνικη υψηλή ραπτική, έχουν μία προτεραιότητα ανάμεσα στις επιλογές τους.

 

Emmanuelle AltEmmanuelle Alt

 

Inès de La FressangeInès de La Fressange

 

Brigitte MacronBrigitte Macron

Isabelle Adjani

Isabelle Adjani

Οι καμπαρντίνες

Οι καμπαρντίνες είναι ένα διαχρονικό πανωφόρι που κυρίως συνοδεύει τις εμφανίσεις της άνοιξης ή του φθινοπώρου. Χωρίς, βεβαίως, περιορισμούς από την εποχή, οι Γαλλίδες θα φορέσουν τις καμπαρντίνες τους με άνεση σε διαφορετικές περιστάσεις: από μία fashion week– όπως η Carine Roitfeld και η Ιnes de la Fressange- μέχρι μία απλή καθημερινή περίσταση – όπως η Carla Bruni, που φόρεσε τη καμπαρντίνα της για να ψηφίσει στις γαλλικές εκλογές.

Carine Roitfeld

Carine Roitfeld

 

Ιnes de la Fressange

Ιnes de la Fressange

Carla Bruni

Carla Bruni

Τα μαύρα φορέματα

Ένα διαχρονικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας το οποίο οι κομψές Γαλλίδες εμπιστεύονται με κλειστά μάτια είναι το μαύρο φόρεμα. Θα δείτε να το συνδυάζουν με μαύρες γόβες ή πέδιλα και κοσμήματα σε εμφανίσεις αντιπροσωπευτικές του ανεπιτήδευτου σικ.

Fanny Ardant

Fanny Ardant

 

Carla Bruni

Carla Bruni

 

Carine Roitfeld

Η Carine Roitfeld (αριστερά) με την εγγονή Romy και την κόρη της Julia

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις