10 διαχρονικά κομμάτια που δεν αποχωρίζονται οι Σκανδιναβές fashionistas την άνοιξη

από την Κατερίνα Πιπέρη

60
Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μιλάνο. Εδώ και δεκαετίες, αυτές οι πόλεις θεωρούνται ως πρωτεύουσες του στιλ και όχι άδικα. Εκεί ζουν, οραματίζονται και δημιουργούν τις συλλογές τους κάποιοι από τους σημαντικότερους οίκους και σχεδιαστές μόδας, οι οποίοι ορίζουν τις τάσεις και το street style. Τα τελευταία χρόνια όμως, υπάρχει ένα ακόμα fashion week που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την αισθητική και το coolness του. Ο λόγος για την εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σκανδιναβικό στιλ. Κάπως έτσι λοιπόν, οι Σκανδιναβές fashionistas έχουν καταφέρει να αναδειχθούν ως η απόλυτη στιλιστική έμπνευση για τους λάτρεις της μόδας. Για ποιον λόγο;

Οι Σκανδιναβές αγαπούν πολύ τον κόσμο της μόδας, ωστόσο έχουν θέσει την άνεση, τη διαχρονικότητα και την πρακτικότητα ως βασικούς γνώμονες του ντυσίματός τους. Δεν φορούν αποκλειστικά τις τάσεις, δεν αγοράζουν ρούχα και αξεσουάρ απλώς επειδή είναι στην επικαιρότητα, δεν διστάζουν να πειραματιστούν με αποχρώσεις και μοτίβα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, το ντύσιμό τους θα αποτελεί πάντα έμπνευση για γυναίκες από όλο τον πλανήτη. Ποια είναι όμως τα items που υπάρχουν πάντα στην ανοιξιάτικη συλλογή τους; Και ποια είναι τα στιλιστικά μυστικά που ακολουθούν πιστά;

Τα στιλιστικά μυστικά που ακολουθούν πιστά οι Σκανδιναβές

Δεν ακολουθούν πιστά τις τάσεις: Οι Σκανδιναβές δεν ακολουθούν πιστά τα fashion trends, αλλά τα χρησιμοποιούν για να ανανεώνουν ανά διαστήματα τα looks τους. Αγαπούν τα διαχρονικά ρούχα, αλλά πάντα βρίσκουν νέους τρόπους για να τα αναβαθμίσουν.

Προτιμούν sustainable brands: Επιλέγουν να επενδύσουν σε staple κομμάτια, τα οποία θα φορούν για χρόνια αντί να κάνουν πολλές, οικονομικές αγορές. Επιλέγουν δηλαδή την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Αγαπούν την άνεση: Αυτό σημαίνει πως μία crossbody τσάντα, η οποία προσφέρει ελευθερία κινήσεων και ένα ζευγάρι παπούτσια που συνδυάζουν άνεση και κομψότητα είναι σίγουρα δύο must have στη γκαρνταρόμπα τους. Σε περίπτωση όμως που θέλουν να φορέσουν ψηλοτάκουνα παπούτσια, προτιμούν τις πιο πρακτικές επιλογές όπως εκείνα με kitten heels ή με τετράγωνο τακούνι.

Τα must have κομμάτια του σκανδιναβικού στιλ

#1 Λευκό πουκάμισο

10 διαχρονικά κομμάτια που δεν αποχωρίζονται οι Σκανδιναβές fashionistas την άνοιξη

#2 Τζιν παντελόνι

street style

#3 Αέρινο floral φόρεμα

street style

#4 Leather τζάκετ

street style

#5 Λευκό φόρεμα

street style

#6 Denim βερμούδα

street style

#7 Ψηλόμεση παντελόνα

street style

#8 Πουλόβερ μαρινιέρα με λεπτή πλέξη

street style

#9 Blazer

street style

#10 Λευκό παντελόνι

street style

Φωτογραφίες: Filezilla / Madame Figaro France

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!