Τα 7 αξεσουάρ που κάθε κομψή γυναίκα εμπιστεύεται για τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

36

Τα  αξεσουάρ που δεν πρέπει να απουσιάζουν από την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα.

Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαλαρότητα του καλοκαιριού να επιβάλλουν απέριττο και ανάλαφρο ντύσιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαρνηθείτε τα βασικά συστατικά του ολοκληρωμένου styling, τα  αξεσουάρ. Κάθε εποχή, εξάλλου, διαθέτει εκείνα που εξυπηρετούν καλύτερα τις εμφανίσεις της και επομένως, το καλοκαίρι έρχεται με μία ποικιλία από επιλογές σε τσάντες, παπούτσια,  καπέλα, μαντήλια, κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ, που θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν τα καλοκαιρινά outfits.

Μία πιο προσεχτική ματιά, επομένως, στο στιλ των γυναικών που ξεχωρίζουν για τη κομψό αισθητική τους και φροντίζουν να τροφοδοτούν τα social media τους με περιεχόμενο που αφορά το ντελικάτο και ξεχωριστό ντύσιμο, θα διαπιστώσετε ότι για το καλοκαίρι εμπιστεύονται τα εξής αξεσουάρ:
Τα 7 αξεσουάρ που κάθε κομψή γυναίκα εμπιστεύεται για τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις

Οι ψάθινες τσάντες, όπως και οι basket bags που λατρεύουν οι Γαλλίδες, έχουν εξελιχθεί στο απόλυτο must – have αξεσουάρ του καλοκαιριού. Οι ψάθινες τσάντες, μάλιστα, δεν απευθύνονται μόνο στο στιλ που αφορά την παραλία και τις διακοπές, αλλά έχουν ενταχθεί και στο καθημερινό ντύσιμο στην πόλη, ενώ η έμφαση που έχουν δώσει στο συγκεκριμένο είδος τα luxury brands εμπλουτίζοντας τις συλλογές τους με σχέδια τα οποία έχουν εξελιχθεί σε “στιλιστικές εμμονές” των fashionistas, κάνει σαφές και ξεκάθαρο ότι οι ψάθινες τσάντες ήρθαν για να μείνουν στο στιλ του καλοκαιριού.

2# Μαντήλια  στο κεφάλι

μαντήλια street style

Τα μαντήλια αποτελούσαν πάντα μια chic προσθήκη σε μία εμφάνιση. Φορεμένα στο κεφάλι, όπως συνήθιζαν εξάλλου να τα φορούν οι φημισμένες jet-setters της Γαλλικής και Ιταλικής Ριβιέρας, αλλά και της Μυκόνου, στα ’60s και στα ’70s, τα μεταξωτά μαντήλια με τα καλοκαιρινά εμπριμέ σχέδια προσδίδουν ακλόνητη κομψότητα τις εμφανίσεις του καλοκαιριού.

3# Γυαλιά ηλίου

γυαλιά ηλίου street style

Αν και φοράμε γυαλιά ηλίου σ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η μεγάλη τους στιγμή είναι ασφαλώς το καλοκαίρι. Απαραίτητα για την προστασία των ματιών από την έντονη ηλιοφάνεια, τα γυαλιά ηλίου έχουν αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των συνόλων: βάζουν την τελική, καθοριστική πινελιά στιλ και γίνονται ο ρυθμιστής του ύφους (μοντέρνο, vintage, minimal, statement) που θέλουμε να πετύχουμε.

4# Κολιέ με χάντρες

κολιέ street style

Η ζέστη του καλοκαιριού κάνει συχνά αβάσταχτη την παρουσία κοσμημάτων πάνω στην επιδερμίδα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κοσμήματα είναι απαγορευτικά για το καλοκαίρι. Αντιθέτως, είναι αυτά που αναλαμβάνουν να αναδείξουν μία καλοκαιρινή εμφάνιση, και συχνά το μαύρισμα μας, αφού οι αντιθέσεις με τα χρώματα του καλοκαιριού στα ρούχα αλλά και την ηλιοκαμένη επιδερμίδα, είναι υπέροχες. Μία αρκετά ιδιαίτερη επιλογή, εκτός από τις μίνιμαλ χρυσές αλυσίδες ή τα μενταγιόν στον λαιμό και τους χρυσούς κρίκους, που μπορείτε να κάνετε είναι τα κολιέ με χάντρες, τα οποία ταιριάζουν υπέροχα και με τα μαγιό σας.

5# Εσπαντρίγιες

εσπαντρίγιες street style

Το απόλυτο ζευγάρι του καλοκαιριού, οι εσπαντρίγιες, τα παπούτσια δηλαδή που δημιουργήθηκαν ενώνοντας δυο ταπεινά υλικά, το καραβόπανο και το σχοινί, προσφέρονται για ασυναγώνιστα looks. Κι αυτό, γιατί αποτελούν ένα ζευγάρι που μπορεί να φορεθεί σχεδόν με ό,τι περιλαμβάνει μια καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα! Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που τις εμπιστεύονται όλες οι γυναίκες, ανεξαιρέτου status, ηλικίας, στιλ.

6# Scrunchies & στέκες

στέκες street style

Τα scrunchies, τα λαστιχάκια δηλαδή των μαλλιών από ύφασμα που μαζεύει, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα ’60s, ωστόσο έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στη μόδα των ’90s και φυσικά, έχουν επιστρέψει και στη μόδα του 2022. Από την άλλη, οι στέκες αποτελούν ένα διαχρονικό  αξεσουάρ για τα μαλλιά, που εμπιστεύτηκαν πολλά style icons της μεγάλης οθόνης και “γαλαζοαίματες”, ενώ παραμένει μία πολύ parisian chic επιλογή για να “στολίσουμε”τα μαλλιά μας. Τα scrunchies και οι στέκες έχουν βεβαίως πρακτικό χαρακτήρα και είναι απαραίτητα το καλοκαίρι, που η ζέστη μας υποχρεώνει να μαζεύουμε διαρκώς τα μαλλιά μας ψηλά. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοήσουμε και τη στιλιστική τους συνεισφορά στις καλοκαιρινές εμφανίσεις την οποία προσφέρουν τα ενδιαφέροντα σχέδια, οι διάκοσμοι τους και οι ποιότητες στις οποίες κυκλοφορούν.

7# Καπέλα

καπέλο street style

Τα  καπέλα, όπως και τα γυαλιά ηλίου, ανήκουν σε κάθε εποχή του χρόνου. Ωστόσο, το καλοκαίρι την τιμητική τους έχει ένα από τα πιο καλαίσθητα και δημοφιλή είδη: τα ψάθινα  καπέλα. Κάθε κομψή γυναίκα, επομένως, γνωρίζει ότι ένα καπέλο, ιδίως ψάθινο με μεγάλο γείσο, αλλά και πιο σύγχρονες επιλογές όπως τα λινά, βαμβακερά ή ντένιμ, ακόμα και πετσετέ, bucket hats, είναι απαραίτητα για να δώσουν στιλιστικό ρυθμό και να ανεβάσουν την καλοκαιρινή ένταση σ’ ένα σύνολο της εποχής.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!