3 λόγοι που το μακιγιάζ της Cindy Crawford είναι το πλέον ιδανικό για γυναίκες άνω των 50

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,

26

Τα στοιχεία εκείνα που αξίζει να αντιγράψετε για να πετύχετε μια πιο νεανική εμφάνιση

Καλεσμένη στην εκπομπή Watch What Happens Live! βρέθηκε προ ημερών η Cindy Crawford εντυπωσιάζοντας με την κομψή εμφάνισή της. Το μακιγιάζ της επιμελήθηκε ο celebrity makeup artist Hung Vanngo, το πελατολόγιο του οποίου περιλαμβάνει κι άλλα γνωστά ονόματα του Hollywood, όπως εκείνο της Julianne Moore, της Scarlett Johansson και της Selena Gomez. Για μία ακόμα φορά, ο Vanngo παρέδωσε μαθήματα σωστού μακιγιάζ μετά τα 50, με τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του άκρως κολακευτικού makeup look της Cindy Crawford να είναι τα εξής:

Σωστές αποχρώσεις

Σχεδόν σε όλες τις εμφανίσεις της, η Cindy Crawford επιλέγει neutral αποχρώσεις, όπως το καφέ, το “ζεστό” μπεζ, ροδακινί και taupe, για τα μάτια της, οι οποίες είναι άλλωστε και οι πιο κολακευτικές για την πιο ώριμη επιδερμίδα. Σύμφωνα με τους makeup artists, λιγότερο κολακευτικές επιλογές είναι τα πολύ έντονα χρώματα, όπως το μπλε, το πράσινο και το φούξια και φυσικά οι σκιές με glitter.

Μετά τα 50 είναι πολύ σημαντικό  να αποφεύγετε τα προϊόντα με ματ φινίρισμα και να προτιμάτε άλλα με dewy ή satin υφή, ακριβώς όπως κάνει η Cindy Crawford. Ο κανόνας αυτός αφορά τόσο τα προϊόντα βάσης, βλ. foundation και concealer, αλλά και τα ρουζ, τις σκιές και τα κραγιόν, όπου οι κρεμώδεις ή ακόμα και υγρές φόρμουλες χαρίζουν λαμπερό αποτέλεσμα.

Κατ’ αυτόν η επιδερμίδα καταφέρνει να δείχνει πιο φρέσκια, ενώ καμουφλάρονται και μερικά από τα πιο πιο κοινά σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές, η ξηρότητα και η θαμπή όψη με αποτέλεσμα η εμφάνιση στο σύνολό της να δείχνει πιο νεανική.

Ροδαλά μάγουλα

Η χρήση ενός ρουζ είναι πραγματικά “σωτήρια”  για την επαναφορά του χρώματος στην επιδερμίδα και τη δημιουργία της ψευδαίσθησης μιας πιο νεανική και ζωντανής όψης. Δεν είναι ωστόσο όλα τα χρώματα το ίδιο κολακευτικά για μετά τα 50.

Αν η επιδερμίδα σας έχει ροζ υπότονο, επιλέξτε ένα ρουζ σε ροζ, ενώ αν έχει κίτρινο υπότονο, προτιμήστε ένα προϊόν σε ζεστή ροδακινί απόχρωση. Όσον αφορά το χρωματικό “βάθος” της, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες δείχνουν πιο “ζωντανές” με ένα baby pink ρουζ, ενώ οι πιο σκουρόχρωμες ευεργετούνται εξαιρετικά από τα βαθιά δαμασκινί ρουζ. Όσον αφορά το φινίρισμα τώρα και εδώ καλό είναι να επιλέξετε ένα προϊόν που να χαρίζει satin ή dewy αποτέλεσμα.

Μετά τα 50, εφαρμόστε το ρουζ ψηλά στα μάγουλα προς τους κροτάφους για να πετύχετε ένα εφέ λίφτινγκ ή εναλλακτικά εφαρμόστε το στα μήλα για να πετύχετε ένα πιο “γεμάτο” και κοριτσίστικο αποτέλεσμα. Αντίθετα, αποφύγετε την εφαρμογή του χαμηλά ή ψηλά στα ζυγωματικά, καθώς η τεχνική αυτή δημιουργεί έντονες γωνίες, που “αγριεύουν” το πρόσωπο και το κάνουν να δείχνει καχεκτικό.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!