Tips πειραματισμού αν φοράς συνεχώς φορέματα

63

Είναι γεγονός ότι κάθε εποχή έχει τους δικούς της κανόνες ως προς τη μόδα. Λαμβάνοντας υπόψη τις πιο ζεστές ακόμη ημέρες, τις εξόδους και τις βόλτες, κάθε γυναίκα είναι στην αναζήτηση ευέλικτων, ανάλαφρων και στυλάτων κομματιών, τα οποία μπορούν να απογειώσουν κάθε outfit. Αν έπρεπε λοιπόν να βασιστείς σε ένα fashion item, τότε αυτό θα ήταν τα φορέματα.

Σχεδιασμένα για να προσφέρουν άνεση κι αβίαστη κομψότητα, τα αγαπημένα dresses έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υφασμάτων, σχεδίων και γραμμών, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σου. Ειδικά αν θες να τα αξιοποιείς στο μέγιστο, τότε έχουμε να σου προσφέρουμε τα πιο χρήσιμα tips πειραματισμού, για να “ξεκλειδώσεις” όλα τα μυστικά της γοητείας τους. Ας τα δούμε όλα μαζί!

1.  “Παίξε” με τα χρώματα και τα prints

Η εποχή σου δίνει ακόμη το πρόσφορο έδαφός της για να “βγεις” από το κουτί σου και να πειραματιστείς με χρώματα και μοτίβα που μπορεί προηγουμένως να μην τα τολμούσες. Φαίνεται καθαρά ότι η μόδα αυτής της σεζόν είναι εμπνευσμένη από τη θάλασσα, τον ήλιο και την περιβάλλουσα φύση κι αποτυπώνει τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της και στα γυναικεία φορέματα.

Έτσι λοιπόν, αντί να επιλέξεις για ακόμα μια φορά το πολυφορεμένο ουδέτερο φόρεμά σου, προτίμησε να δώσεις μια πινελιά “ζωντάνιας” με αποχρώσεις του γαλάζιου, του κίτρινου ή του πράσινου. Όσον αφορά τα μοτίβα, τα διάφορα animal prints, τα λουλουδάτα ή τροπικά σχέδια και τα καρό, κεντρίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των fashion lovers. Στο τέλος, όποιο κι αν διαλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις δημιουργήσει εύκολα το πιο statement σύνολο!

2.  Δοκίμασε όλα τα υφάσματα

Αν νιώθεις ότι έχεις εξαντλήσει όλες τις επιλογές στα φορέματά σου, τότε ίσως ήρθε η ώρα να πειραματιστείς και με τα διαφορετικά υφάσματα. Σίγουρα, στην πλειονότητά τους τα βαμβακερά φαίνονται να κυριαρχούν στη γυναικεία ντουλάπα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι αποτελούν και τη μοναδική επιλογή.

Επομένως, για μια φρέσκια αλλαγή αναζήτησε λινά φορέματα, τα οποία ξεχωρίζουν για το ελαφρύ, δροσερό κι άνετο ύφασμά τους. Η ευπροσάρμοστη φύση τους μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κάθε περίστασης, είτε αυτή πρόκειται για μια χαλαρή, πρωινή βόλτα, είτε για μια πιο επίσημη βραδινή έξοδο. Παράλληλα, την ίδια αγάπη έχουν δεχθεί και τα σατέν φορέματα, τα οποία προσδίδουν μια ιδιαίτερα αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας. Χάρη στην ανάλαφρη υφή τους, αυτά τα φορέματα κερδίζουν πόντους ευελιξίας, αλλά και θηλυκότητας, αφού καταφέρνουν να αγκαλιάσουν κάθε σώμα και να το αναδείξουν με τον πιο κλασάτο και φινετσάτο τρόπο!

3.  Ανακάλυψε όλα τα διαθέσιμα στυλ

Το καλό με τα φορέματα είναι ότι μπορείς να τα βρεις σε πολλά διαφορετικά στυλ, το οποίο κατά συνέπεια σε βοηθά να ανακαλύψεις κι εκείνο που “κουμπώνει” καλύτερα στο γούστο και στο σωματότυπό σου. Αν λοιπόν μένεις προσκολλημένη στις κλασικές σου επιλογές, είναι πολύ πιθανό να “χάσεις” βασικές στυλιστικές ευκαιρίες που μπορούν να απογειώσουν το αδιάφορο look ενός απλού φορέματος.

Τώρα, μπορείς να πρωτοτυπήσεις με ένα maxi, midi ή mini dress, τα οποία, με τα κατάλληλους συνδυασμούς και τα αξεσουάρ δημιουργούν τα πιο ρομαντικά και κομψά σύνολα. Στις άλλες παραλλαγές τους μπορείς να τα βρεις και σε wrap ή off-the-shoulder μορφή που κάθε fashion expert τιμά δεόντως. Στο τέλος, ολοκλήρωσε το ντύσιμό σου με τα αγαπημένα σου ζευγάρια παπουτσιών, είτε αυτά είναι sneakers, πέδιλα ή σανδάλια και δώσε ενδιαφέρον και μοναδικότητα στο στυλ σου!

4.  Προσθέστε μερικά κοσμήματα αξεσουάρ

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να μεταμορφώσεις ένα απλό φόρεμα από το να το “στολίσεις” με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Η τεχνική του accessorizing είναι σε θέση να αλλάξει τελείως το χαρακτήρα ενός outfit, ακόμα και με τις πιο διακριτικές προσθήκες. Άλλωστε, αυτά είναι που θα δώσουν βάθος και πολυπλοκότητα σε κάθε σου σύνολο, οπότε μην τα παραμελήσεις.

Για όσο ακόμη ο ζεστός καιρός εμπνέει, τα μεγάλα, chunky κοσμήματα δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Τα κολιέ, τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια, γίνονται οι πρωταγωνιστιστές του outfit και καταφέρνουν να προσθέσουν μια τολμηρή και σύγχρονη πινελιά στο look σου. Από την άλλη πλευρά, τα αξεσουάρ μπορούν να “αλλάξουν” κι ολόκληρο το σύνολο. Την επόμενη φορά, φόρεσε το φόρεμά σου με μια ζώνη ή με ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο για ένα άκρως ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα!

Τα φορέματα παραμένουν ο πιστός σου σύμμαχος. Πειραματίσου με όλα τα tips που σου συγκεντρώσαμε, “παίξε” με όλες τις δυνατότητες που έχουν να σου προσφέρουν και δημιούργησε τα πιο ευφάνταστα και στυλάτα ντυσίματα!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!