Ο καθαρισμός καμένων υπολειμμάτων φαγητών στις κεραμικές εστίες της κουζίνας είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά. Καλό είναι να καθαρίζονται με χρήση φυσικών προϊόντων που είναι ασφαλή για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω πως να καθαρίσετε με μαγειρική σόδα τα καμένα υπολείμματα από τις κεραμικές εστίες.
Προσοχή
Ξεκινήστε τη διαδικασία όταν οι εστίες της κουζίνας έχουν κρυώσει εντελώς.
Ξύστε τα υπολείμματα φαγητού με πλαστική σπάτουλα
Ξύστε τα υπολείμματα του φαγητού με μια πλαστική σπάτουλα για να ξεκολλήσουν από τις κεραμικές εστίες της κουζίνας και απομακρύνετε τα.
Φτιάξτε αλοιφή μαγειρικής σόδας
Ανακατέψτε 4 κουτάλια της σούπας μαγειρική σόδα σε 2 κουτάλια της σούπας νερό ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Με το δάχτυλο σας ή με ένα σφουγγάρι, απλώστε την αλοιφή επάνω στην λεκιασμένη περιοχή της κουζίνας. Στη συνέχεια, καλύψτε την με ένα ζεστό και υγρό πανί και αφήστε το να παραμείνει για 30 λεπτά.
Σκουπίστε την περιοχή
Με ένα υγρό σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών σκουπίστε την περιοχή για να απομακρύνετε την αλοιφή. Ελέγξτε αν τα υπολείμματα φαγητού έχουν απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, απλώστε ξανά αλοιφή μαγειρικής σόδας και επαναλάβατε την διαδικασία.
Παρατήρηση
Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πανί μικροϊνών γιατί είναι ειδικά σχεδιασμένο, με περισσότερες ίνες από τα κανονικά πανιά και έτσι έχει μεγαλύτερη απορροφητική ικανότητα.
Καθαρίστε με σφουγγάρι
Τέλος, ρίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε ένα καθαρό σφουγγάρι και σκουπίστε τις κεραμικές εστίες. Αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα.