Ξεχωριστές ιδέες για τη διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού

327

Τα Χριστούγεννα είναι η μόνη περίοδος του χρόνου που η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονται τόσο συχνά γύρω από το τραπέζι για να διασκεδάσουν τρώγοντας, πίνοντας και γελώντας. Για να είναι όμορφη η γιορτινή βραδιά, το φαγητό πρέπει να συνοδεύεται από μια υπέροχη διακόσμηση στο τραπέζι σας.

Ο μπουφές

Εάν είστε φιλόξενοι και κοινωνικοί αλλά το σπίτι σας δεν είναι αρκετά ευρύχωρο για να υποδεχτεί τους καλεσμένους σας, “σηκωθείτε” από το τραπέζι και τοποθετήστε το φαγητό και τα σκέυη στο μπουφέ. Εκτός από χώρο, θα σας δώσει και χρόνο καθώς δε θα χρειαστεί να αναλάβετε το σερβίρισμα και το μάζεμα των πιάτων.

Φροντίστε να ενώσετε δύο τραπέζια και στην άκρη να βάλετε όλα τα ποτά και τα ποτήρια μαζί, ξεχωρίζοντάς τα από τα φαγητά. Σε ένα μεγάλο μπολ (που θα ταιριάζει με τη γενικότερη διακόσμησή σας) τοποθετήστε τα μαχαιροπήρουνα τυλιγμένα ξεχωριστά με χαρτοπέτσετες. Όταν θα έχετε τελειώσει με τα κυρίως και τα ορεκτικά, μαζέψτε ό,τι έχει μείνει στο μπουφέ και βγάλτε τα πιάτα του γλυκού και τα σερβίτσια.

Για διακόσμηση, χρησιμοποιήστε κηροπήγια και ένα μεγάλο μπολ με κόκκινες Χριστουγεννιάτικες μπάλες ή φρέσκα μήλα και ρόδια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές καρέκλες για όλους, και απολαύστε την βραδιά σας ξεκούραστα!

05-dekor-novogodnego-stola

Λιτά και όμορφα

Είναι οι τελευταίες ώρες πριν το ρεβεγιόν και εσείς ακόμα μαγειρεύετε, ενώ παράλληλα προσπαθείτε να ντύσετε και τα παιδιά. Το στόλισμα του τραπεζιού μοιάζει βουνό και έχετε στερέψει από ιδέες. Αυτές οι λιτές και εύκολες προτάσεις, θα σας βγάλουν από το αδιέξοδο:

Επιστρατεύστε το κλασσικό, λευκό σας σερβίτσιο και αναθέστε στα παιδιά σας να διπλώσουν χαρτοπέτσετες σαν θήκες. Μετά βάλτε μέσα στην θήκη από ένα γκι και ένα ζαχαρωτό και είναι έτοιμο!

3-ukrashenie-stola-novyj-god-2

Αν τα παιδιά σας έχουν διάθεση να βοηθήσουν, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουν ταμπέλες με τα ονόματα των καλεσμένων στα πιάτα! Ένα απλό καρό runner θα δώσει μια έντονη και χριστουγεννιάτικη αίσθηση στο τραπέζι σας, ενώ ένα μικρό ζαχαρωτό στα ποτήρια του κάθε καλεσμένου θα δώσει παιδική νότα και θα κάνει τη βραδιά πιο ανάλαφρη. Γενικότερα, τα runner αποτελούν μια εύκολη και οικονομική διακοσμητική λύση, με μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα που θα σας λύσει τα χέρια τη δύσκολη στιγμή.

christmas-table-decor_06

Φυσιολατρικά

Επιλέξτε ένα λευκό runner, τοποθετήστε το κατά μήκος του τραπεζιού και διακοσμήστε με γλαστράκια γεμάτα μικρά κουκουνάρια.  Συχνά περισσεύουν κουκουνάρια από παλιές γιρλάντες ή συνθέσεις με στολίδια. Κρατήστε τα και στολίστε τις πετσέτες σας με αυτά. Ο στολισμός του πιάτου θα δέσει αρμονικά με τη διακόσμηση του τραπεζιού και θα δώσει ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

1-kak-ukrasit-novogodnij-stol

Με ένα απλό καρό τραπεζομάντηλο, λευκά κεριά, έλατα, κουκουνάρια και ξύλινα αξεσουάρ μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική rustic διακόσμηση και να ταξιδέψει τους καλεσμένους σας σε άλλη ατμόσφαιρα.

3-novogodnij-stol-2

Για εσάς που αγαπάτε τις ασημί αποχρώσεις και το φυσικό χιονισμένο τοπίο, αλλά δεν θέλετε να αποχωριστείτε το κόκκινο των Χριστουγέννων, η παρακάτω επιλογή είναι ιδανική.  Τοποθετήστε το κλασσικό σας λευκό τραπεζομάντηλο σαν βάση και ‘φωτίστε’ το τραπέζι σας με ένα κόκκινο runner. Διακοσμήστε με πολλά κουκουνάρια, κεριά και χιόνια κατά μήκος, και το τραπέζι σας θα είναι έτοιμο ένα αξέχαστο ρεβεγιόν!

1-novogodnee-oformlenie-stola

Παίζοντας με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες

Κάθε χρόνο, αγοράζετε και απο κάτι καινούργιο για το στόλισμα του σπιτιού σας. Είτε για να αντικαταστήσετε πράγματα που χάλασαν ή έσπασαν, είτε επειδή θέλετε μια αλλαγή. Αυτό σημαίνει, πως πολλές φορές, περισσεύουν στολίδια και μπάλες. Φέτος, τα στολίδια αυτά, θα αποτελέσουν την καλύτερη διακόσμηση για το τραπέζι σας.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, βάλτε κόκκινες και χρυσές μπάλες και ρόδια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κόκκινα κουκουνάρια και ρεσό θα συμπληρώσουν μοναδικά τη διακόσμηση, ενώ αν έχετε σκοπό να δώσετε κάποιο δωράκι στους καλεσμένους σας, βάλτε τα όλα σε άσπρα κουτιά και τυλίξτε τα με μια κόκκινη κορδέλα.

5 Musts For The Perfect Christmas Table

Στο ίδιο στυλ μπορείτε να κινηθείτε και εάν έχετε πολλές χρυσές μπάλες και κορδέλες, χρησιμοποιώντας για κεντρικό στολισμό ένα βάζο με μια μεγάλη ανθοδέσμη. Βάλτε όσες χρυσές μπάλες σας αρέσουν γύρω από το βάζο και δώστε παραπάνω φως με κεριά.

4-dekor-stola-novyj-god-1

Τέλος, εάν θέλετε κάτι πιο απλό, προμηθευτείτε βαθυκόκκινες χαρτοπετσέτες, τυλίξτε τις με την κορδέλα μιας χρυσής Χριστουγεννιάτικκης μπάλας και τοποθετήστε τις πάνω στα πιάτα. Ιδανική λύση για δωράκι στους καλεσμένους σας είναι οι χιονόμπαλες!

How to Decorate Your Christmas Table

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις