14 ασυνήθιστες αλλά αποτελεσματικές μέθοδοι αποθήκευσης των τροφών σας που πραγματικά λειτουργούν

79

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από διάφορα αγαθά που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και συχνά αγοράζουμε τρόφιμα που δεν θέλουμε να φάμε αμέσως. Δυστυχώς, πολλά από αυτά χαλάνε και πρέπει να τα πετάξουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν απλές και αξιόπιστες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να διατηρήσουμε τα φαγητά μας φρέσκα για περισσότερο χρόνο. Θα σας παρουσιάσω 14 ασυνήθιστες αλλά αποτελεσματικές μέθοδοι αποθήκευσης των τροφών σας που πραγματικά λειτουργούν!

Διατηρήστε τα αγγούρια φρέσκα για περισσότερο χρόνο, τυλίγοντάς τα ξεχωριστά σε χαρτί κουζίνας και τοποθετώντας τα σε μια πλαστική σακούλα με Zipper. Είναι πραγματικά απίστευτο πως με αυτή την μέθοδο τα αγγούρια παραμένουν φρέσκα πολύ περισσότερο χρόνο.

Διατηρείτε τα δοχεία με τυρί κότατζ ή κρέμα γάλακτος στο ψυγείο ανάποδα. Αυτό δημιουργεί ένα φαινόμενο κενού που επιβραδύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Για να αποφύγετε τα μυγάκια στο αλεύρι, βάλτε ένα κομμάτι τσίχλας μέντας με το αλουμινόχαρτο μέσα στη σακούλα. Αποδείχθηκε ότι αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για το αλεύρι.

Για να διατηρηθούν οι φράουλες φρέσκιες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ξεπλύντε τες με ένα διάλυμα από 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 3 φλιτζάνια νερό.

Οι κατεψυγμένες ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σάλτσες και σούπες. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και 6 μήνες με αυτόν τον τρόπο.

Τυλίξτε τον μαϊντανό σε μια ελαφρώς βρεγμένη χαρτοπετσέτα και βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα, φροντίζοντας να βγάλετε όλο τον αέρα από τη σακούλα. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο. Ο μαϊντανός θα παραμείνει φρέσκος και δεν θα μαραθεί.

Για να διατηρήσετε το ψωμί μαλακό και χωρίς μούχλα, βάλτε ένα κλαδί σέλινο στη σακούλα.

Για να διατηρήσετε την καστανή ζάχαρη απαλή και υγρή, χρησιμοποιήστε marshmallows. Απλώς βάλτε μερικά κομμάτια στη σακούλα ή το τάπερ.

Μόλις κόψετε ένα μήλο σε φέτες, βάλτε ένα λαστιχάκι γύρω του για να το συγκρατήσετε. Θα εμποδίσει το μήλο να μαυρίσει. Αυτή η μέθοδος είναι πραγματικά βολική αλλά το αποτέλεσμα είναι βραχύβιο. Το μήλο δεν θα μείνει φρέσκο ​​για αρκετές ημέρες.

Αν θέλετε το αβοκάντο σας να ωριμάσει πιο γρήγορα, βάλτε το σε ένα σακουλάκι με μια μπανάνα. Μια μπανάνα εκπέμπει υψηλά επίπεδα αιθυλενίου χάρη στο οποίο τα αβοκάντο ωριμάζουν πιο γρήγορα.

Αποθηκεύστε τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα γυάλινο αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν μαλακά περισσότερο καιρό.

Τυλίξτε το μαρούλι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνει φρέσκο ​​για 2 εβδομάδες.

Για να μην κολλήσουν τα φρέσκα μούρα μεταξύ τους στην κατάψυξη, παγώστε τα σε ένα πιάτο όπου τα μούρα είναι πρώτα ξεχωριστά μεταξύ τους και μετά βάλτε τα στη σακούλα.

Για να διατηρηθεί φρέσκο ​​το λεμόνι που έχει κοπεί, το βουτάμε σε αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις