Η κουζίνα αποτελεί τον πυρήνα του σπιτιού, ένα χώρο όχι μόνο για μαγείρεμα αλλά και για συναντήσεις. Είναι το δωμάτιο όπου μοιραζόμαστε γεύματα και συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας, ενώ παράλληλα προετοιμάζουμε και δημιουργούμε τις αγαπημένες μας συνταγές. Η “ζεστασιά” αυτού του χώρου μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και συνεπώς δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως η καρδιά του σπιτιού.

Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε την κουζίνα μας ακόμη πιο cozy και φιλόξενη; Συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις πέντε αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να δημιουργήσεις μια ελκυστική ατμόσφαιρα για σένα και τα αγαπημένα σου άτομα.

1.  Δώσε σημασία στα έπιπλα

Αν πρόκειται να ανακαινίσεις την κουζίνα, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα καινούργια έπιπλα. Με μία μικρή έρευνα θα βρεις τεράστια ποικιλία σε έπιπλα για κουζίνα για να ομορφύνεις το χώρο σου. Για περισσότερα cozy vibes, προτίμησε ράφια και πάγκους με ξύλινη υφή και καρέκλες με υφασμάτινα μαξιλάρια.

Αν πάλι δε θέλεις να κάνεις ολική ανακαίνιση και σου το επιτρέπει ο χώρος, ενίσχυσε την κουζίνα σου με μικρές ξύλινες προσθήκες, όπως για παράδειγμα μικρά σκαμπό και ανοιχτά ράφια, που προσδίδουν έναν πιο cozy χαρακτήρα.

2.  Διάλεξε τα κατάλληλα χρώματα

Η επιλογή θερμών αποχρώσεων στην κουζίνα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να δημιουργήσεις μια πιο cozy και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Χρώματα όπως το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί και οι συνδυασμοί αυτών, προκαλούν αίσθημα θαλπωρής και οικειότητας και αναβαθμίζουν το χώρο σου. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι θερμοί τόνοι είναι και οι πιο δημοφιλείς για το χώρο της κουζίνας.

FACT! Αν η κουζίνα σου είναι αρκετά μεγάλη, τότε η χρήση θερμών χρωμάτων ενδείκνυται, καθώς την κάνει να μοιάζει πιο φιλόξενη. Προσοχή! Αν δεν έχεις αρκετό χώρο στην κουζίνα, προτίμησε διαφορετικές αποχρώσεις που θα “ανοίξουν” το χώρο και χρησιμοποίησε τα θερμά χρώματα μόνο σε ορισμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

3.  Επένδυσε στο φωτισμό του χώρου

Από τα πιο σημαντικά βήματα για να κάνουμε ένα δωμάτιο πιο οικείο και θελκτικό είναι ο σωστός φωτισμός. Η φωτεινότητα παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που φαίνεται ένας χώρος και αν είναι λάθος μπορεί να υποβαθμίσει ακόμα και την πιο ωραία διακόσμηση. Για την κουζίνα σου επέλεξε θερμούς τόνους και δημιούργησε ένα πιο “χαλαρό” περιβάλλον. Ο θερμός φωτισμός αντιγράφει σε κάποιο βαθμό το εφέ του ηλιοβασιλέματος ή της φωτιάς, καθώς χρησιμοποιεί κόκκινους και κίτρινους τόνους. Έτσι δημιουργείται η αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης που τόσο επιθυμούμε. Επιπλέον, διαλέγοντας φωτιστικά που διαχέουν “απαλά” το φως προς όλες τις κατευθύνσεις, μπορείς να δημιουργήσεις μια χαλαρή ατμόσφαιρα χωρίς ακραίες αντιθέσεις. Ο ρυθμιζόμενος φωτισμός είναι must και σου επιτρέπει να ρυθμίζεις από μόνος σου την ένταση του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες σου και την ώρα της ημέρας.

TIP! Τοποθέτησε φωτιστικά στα σημεία εκείνα που χρειάζονται περισσότερο φωτισμό, όπως στους πάγκους εργασίας και τα τραπέζια φαγητού. Αυτό δημιουργεί μια πιο οργανωμένη αίσθηση και ευκολία στην κουζίνα.

4.  Στόλισε την κουζίνα σου

Αφού έχεις ξεμπερδέψει με το φωτισμό και το βάψιμο των τοίχων ακολουθεί το πιο δημιουργικό κομμάτι. Ήρθε η ώρα να διακοσμήσεις την κουζίνα σου και να της χαρίσεις ταυτότητα και στυλ. Αγόρασε πολύχρωμα μαξιλάρια ή κουρτίνες με υφάσματα σε θερμές αποχρώσεις και βάλε βάζα με λουλούδια ή εσωτερικά φυτά τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στο χώρο. Οι πίνακες και οι φωτογραφίες αυξάνουν την αίσθηση “σπιτιού” και ομορφαίνουν τους τοίχους. Τέλος, άσε δυο τρία κεριά και αρωματικά στον πάγκο της κουζίνας και άφησε τη μυρωδιά να σε χαλαρώσει.

TIP! Αν έχεις έξτρα χώρο μπορείς να βάλεις ένα μικρό καναπέ, όπου θα ανακηρυχθεί ως η πιο cozy γωνιά του δωματίου και θα συγκεντρώνει όλη την οικογένεια.


5. 
Άλλαξε τα οικιακά σου σκεύη

Τελευταία σου αφήσαμε την πιο οικονομική λύση που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα budget. Ξεκίνησε με τις πετσέτες και τις κούπες του νοικοκυριού σου και συνέχισε με τα πιο “μεγάλα” κουζινικά είδη. Διάλεξε σκεύη σε θερμά χρώματα, σε αποχρώσεις του κόκκινου και του καφέ και δες την κουζίνα σου να αλλάζει. Η αλλαγή μπορεί να είναι μικρή, αλλά θα δώσει απευθείας μια πιο cozy νότα. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και μεταμόρφωσε την κουζίνα σου απλά και γρήγορα.

Η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού που φέρνει ανθρώπους μαζί και δημιουργεί συναισθηματικές συνδέσεις και αναμνήσεις. Η cozy ατμόσφαιρα κάνει αυτές τις στιγμές ακόμη πιο ευχάριστες για σένα και τους γύρω σου. Και μην ξεχνάς! Είναι η αγάπη και η φροντίδα που βάζουμε στη δημιουργία που καθιστούν την ανανεωμένη κουζίνα τόσο cozy και ξεχωριστή!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις