Japandi: Όλα τα μυστικά του νέου home decor trend

1114

Το Japandi αποτελεί μία φρέσκια και συναρπαστική τάση στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων και συνδυάζει δύο πολύ δημοφιλή στυλ, την ιαπωνική και τη σκανδιναβική αισθητική. Το ονομά του προέρχεται από την ένωση των λέξεων Japanese και Scandinavian και το μόνο βέβαιο είναι ότι το συγκεκριμένο trend μεταμορφώνει το κάθε δωμάτιο σε ένα μοναδικό και εκλεπτυσμένο χώρο. Σε αυτό το design, ο ιαπωνικός μινιμαλισμός συναντά τη σκανδιναβική λειτουργικότητα και δημιουργεί μια artistic αισθητική με φωτεινούς χώρους, καθαρές γραμμές και γήινα χρώματα.

Στο παρακάτω άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα μυστικά και τα βασικά στοιχεία του Japandi, τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις το σπίτι σου έναν λειτουργικό, χαλαρωτικό και εναρμονισμένο με τη φύση παράδεισο.

Πες ναι στις απλές και συμμετρικές γραμμές

Ο ιαπωνικός σχεδιασμός είναι συνώνυμος με τη συμμετρία και αυτό φαίνεται να υιοθετείται εξ ολοκλήρου από το Japandi στυλ. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του χώρου σου, είναι σημαντικό να αξιοποιήσεις αυτές τις απλές γραμμές προκειμένου να δημιουργήσεις έναν ισορροπημένο και αρμονικό χώρο. Συνδύασέ τες με τα γήινα και στρογγυλεμένα στοιχεία του σκανδιναβικού σχεδιασμού και δημιούργησε ένα απλό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό design.

Βάλε στους χώρους σου φυσικά υλικά και κράτα τις επιφάνειες όσο πιο καθαρές από αντικείμενα μπορείς. Για τα “δύσκολα” δωμάτια του σπιτιού που απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό, όπως είναι η κουζίνα, παίξε με τη συμμετρία. Προτίμησε λοιπόν οικιακά σκεύη με κομψή κατασκευή, όπως είναι για παράδειγμα τα προϊόντα WMF από Παρουσίαση, και ενίσχυσε τη μινιμαλιστική επιρροή με όμορφες γεωμετρικές απεικονίσεις στους τοίχους, όπως είναι οι αφίσες του Postera.

Διάλεξε γήινα χρώματα

Η χρωματική παλέτα του Japandi είναι ένα σημαντικό στοιχείο που συμβάλλει στη δημιουργία της ξεχωριστής αισθητικής του. Οι κυρίαρχοι τόνοι είναι τα φυσικά και απαλά χρώματα, όπως το λευκό, το γκρι, το μαύρο, το μπεζ και το καφέ. Αν είσαι από τους τολμηρούς, μπορείς να εντάξεις στο δωμάτιο και κόκκινες λεπτομέρειες, βγαλμένες από το ιαπωνικό στυλ.

Βάψε λοιπόν τους τοίχους και το γενικό φόντο σε λευκό χρώμα και δώσε αίσθηση καθαριότητας και φωτεινότητας. Επιπλέον, λίγοι τόνοι γκρι προσφέρουν μια δόση διακριτικής χρωματικής ποικιλομορφίας, ενώ το μαύρο προσθέτει αντίθεση και ένταση στο χώρο. Επένδυσε σε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία σε καφέ και μπεζ τόνους και φτιάξε μια φυσική και ζεστή ατμόσφαιρα, επηρεασμένη από τις αρχές του Japandi.

Βάλε στο σπίτι σου φυσικά υλικά

Τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, το λινό, το βαμβάκι και τα κεραμικά κυριαρχούν στο Japandi. Το ξύλο αποτελεί βασικό συστατικό στη διακόσμηση, καθώς αποπνέει ζεστασιά, και συνήθως χρησιμοποιείται στα έπιπλα, το πάτωμα και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Το λινό και το βαμβάκι χρησιμοποιούνται για υφάσματα, όπως κουρτίνες, μαξιλάρια και καλύμματα, και δίνουν στο χώρο μια φυσική και ανάλαφρη αίσθηση, ενώ τα κεραμικά προσδίδουν μια τάση φινέτσας και αυθεντικότητας.

Το σημαντικότερο είναι ότι τα υλικά αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού και χαλαρωτικού χώρου.

Άφησε το φως να μπει στο δωμάτιο

Ο φυσικός φωτισμός στον κόσμο του Japandi δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας και ενισχύει τη σύνδεση του χώρου με το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του trend και προσθέτει φυσική ομορφιά και αρμονία, προάγοντας παράλληλα την ευημερία και τη χαλάρωση. Τράβηξε λοιπόν τις κουρτίνες σου και άσε το φως του ήλιου να πλημμυρίσει το δωμάτιο.

Στην περίπτωση που το σπίτι σου παραμένει σκοτεινό, ακόμα και με τα παράθυρα ανοιχτά, διάλεξε όμορφα επιδαπέδια φωτιστικά, φτιαγμένα από ξύλο, και φώτισε τα σημεία που το έχουν ανάγκη.

Κάνε το δωμάτιο… ζούγκλα

Η σχέση με τη φύση αποτελεί πυρήνα του Japandi και αναδεικνύεται με την προσθήκη φυτών στον εσωτερικό χώρο. Το συγκεκριμένο στυλ αναγνωρίζει την επίδραση της φύσης στην αισθητική και την ψυχολογική ευεξία των ανθρώπων και σε προσκαλεί να την εντάξεις στο σπίτι σου. Η ύπαρξη φυτών σε όλα τα δωμάτια (ακόμα και στο μπάνιο!) χαρίζει έναν αναζωογονητικό αέρα. Τα φυτά προσφέρουν όχι μόνο ομορφιά με τον πράσινο χρωματισμό τους, αλλά και ανανέωση του αέρα και ρύθμιση της υγρασίας.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι το Japandi συνδυάζει την απλότητα και τη λιτότητα του ιαπωνικού σχεδιασμού με τη ζεστασιά και τη φιλικότητα του σκανδιναβικού. Αυτό το στιλ προωθεί τη σχέση με το φυσικό περιβάλλον, τονίζοντας τη φυσική ομορφιά και την αρμονία στο χώρο. Είναι ένας τρόπος λοιπόν να φέρεις τη φύση και την αισθητική της στο σπίτι σου, δημιουργώντας ένα “καταφύγιο” όπου αισθάνεσαι ευτυχισμένος και γεμάτος έμπνευση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!